Баща и син пребиха момче, дават им условни присъди

share

Районният съд наложи условни наказания на баща и син за причиняване на средна телесна повреда на 19-годишен младеж. Двамата бяха осъдени на по три месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от три години, предаде Varna24.

Инцидентът възникнал на 15 юли миналата година в квартал "Владиславово" във Варна. Около обяд пострадалият младеж бил седнал със свои приятели на стълбите пред входа на жилищния си блок. Подсъдимите излезли от съседен вход и се насочили към компанията. Двамата мъже имали предишни спречквания с момчето, затова, като ги видял, 19-годишният младеж побягнал, но се спънал и паднал. Тогава подсъдимите, в съучастие като съизвършители, му нанесли поредица от удари с юмруци и ритници по главата и тялото, при което потърпевшия за кратко изпаднал в безсъзнание, като бил свестен от своите приятели и свидетели на инцидента.

Според назначените по делото експертизи, в резултат на нанесения побой, 25-годишния С.Н и 55-год. Н.Н. причинили на пострадалия младеж средна телесна повреда, изразяваща се в травматични увреждания и мозъчно сътресение, обусловило разстройство на здравето временно опасно за живота.

Двамата подсъдими са с чисто съдебно минало. Те бяха осъдени да заплатят солидарно на пострадалия сумата от 1000 лева за нанесените му неимуществени вреди, както и сумата от 30 лева - за причинените от деянието имуществени вреди. В тежест на двамата родственици са още направените по делото разноски и държавната такса върху уважения граждански иск.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Водещи новини

Още новини