Вицепрезидентът: Социалните предприятия са пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят

  • 10 октомври 2024 16:12

  • 191
  • 2
Вицепрезидентът: Социалните предприятия са пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят
© Пресцентър Президентство

Социалното предприемачество е социална чувствителност и убеждение, че каквото направиш, то ще има ефект върху бъдещето на хората. Секторът на социалните предприятия, в който България има устойчиви традиции, е пример за креативност и адаптивност към бурно променящия се свят. Ето защо те са бъдещето и трябва на всички нива да работим за тяхното развитие. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на церемонията по връчване на наградите в проекта "Предприемачеството – начин да променим света", съобщиха от президентския прессекретариат.

В тридневното обучение за социално предприемачество на френски език се включиха младежи от франкофонски държави, включително България. Организатори на проекта са Френският институт в България и посолството на Френската република в партньорство със Специализирания институт на Франкофонията за администрация и мениджмънт, с подкрепата на Френския институт в Париж, Регионалния център на Франкофонията за Централна и Източна Европа, Френско-българската търговска и индустриална камара и French Tech Sofia.

Проектът "Предприемачеството – начин да променим света" се организира и в контекста на XIX Среща на върха на Франкофонията, която се проведе в Париж и България беше представена от вицепрезидента Йотова.

Илияна Йотова участва в официалното откриване на XIX Среща на върха на Франкофонията

"Франкофоните знаем, че ни обединява не само френският език, а общите ценности – мир, зачитане на човешките права, равнопоставеност, толерантност, солидарност, взаимопомощ, сигурна среда за живот и развитие, принадлежност към една общност. Именно това усещане и желанието да оставиш не просто следа, а позитивна следа след себе си са водещите мотиви за участие в проекта "Предприемачеството – начин да променим света", посочи в приветствието си вицепрезидентът.

Тя поздрави младите хора, които бяха отличени за проекта "Цветно пространство" – насочен към интеграцията на деца, лишени от родителска грижа, и за проекта "Българско гостоприемно пътуване", чиято цел е развитие на туризма в Северозападна България като начин за намаляване на регионалните дисбаланси.

 

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
191 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.10.10 | 18:14

2
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro
Надежда дДойчева...

2024.10.10 | 16:20

1
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО, СЪЩО ИМА КЛИП КАК, ПРАВИ СЕКС С РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА И МУ ДУХА!

Добави коментар

Водещи новини