Рюте не се притеснява за американската подкрепа за Украйна

  • 10 октомври 2024 16:56

  • 242
  • 4
Рюте не се притеснява за американската подкрепа за Украйна
© Getty Images/Guliver

Генералният секретар на НАТО Марк РютеМарк РютеМарк Рюте е генерален секретар на НАТО и лидер на нидерландската Народна партия за свобода и каза, че не се притеснява, че американската подкрепа за Украйна ще бъде прекратена, ако Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отново стане президент на Съединените щати. Кандидатът за президент на републиканците многократно е заявявал, че войната в Украйна трябва да приключи бързо. Това предаде Националната информационна агенция на Нидерландия АНП.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14815

Генералният секретар на НАТО проведе "добър разговор" в Лондон с британския премиер Киър Стармър Киър СтармърКиър Стармър – британски юрист и политик от Лейбъристката партия. Киър Стармър е роден на 2 и украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. Запитан след това за евентуалното завръщане на Тръмп в Белия дом, Рюте каза, че не е притеснен по отношение на подкрепата на САЩ за Украйна в бъдеще и че ще работи с наследника на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, независимо кой ще бъде той.

Рюте каза, че като министър-председател на Нидерландия е работил с Тръмп четири години и го познава добре. "Знам, че той напълно разбира и е съгласен с мен, че тази битка в Украйна не е само за Украйна". Според Рюте става дума и за сигурността на САЩ. "Той знае това", заяви генералният секретар.

В началото на европейската си обиколка Зеленски се срещна със Стармър и Рюте в Лондон

По повод призива на Украйна към съюзниците да се разреши използването на оръжията с голям обсег, доставени от самите съюзници, за атаки срещу цели в Русия, Рюте каза, че зависи от отделните държави да решат дали да дадат разрешение. Генералният секретар подчерта, че една оръжейна система няма да бъде това, което ще промени войната, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
242 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.10.10 | 18:58

4
Рублата успешно преодоля психологическата граница от 2 БЪЛГАРСКИ стотинки по пътя си надолу! Слава на БРИКС, слава на най-великия икономически стратег във Вселената, Влади Путин!

2024.10.10 | 18:13

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro
Надежда дДойчева...

2024.10.10 | 17:10

1
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО, СЪЩО ИМА КЛИП КАК, ПРАВИ СЕКС С РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА И МУ ДУХА!
Надежда дДойчева...

2024.10.10 | 17:21

2
Трепане за гадния психично болен ИЗРОД ибан олигофрен МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО! Лежал в лудницата и Ловешкия затвор! Духал на циганите и радикалния турчин Ахмед Муса!

Добави коментар

Водещи новини