Кунева: Случаят "Марковска" ще има тежки последици за България

Булфото
share

Лидерът на партия "Движение България на гражданите" Меглена Кунева смята, че случващото се със съдия Марковска ще има тежки последици за реномето на България, които тя определи като невъзвратими.

"Това, на което днес бяхме свидетели, е правилно, но закъсняло. Можеше спокойно вчера да се каже, че президентът отказва да завърши процедурата по избор на конституционен съдия. Буди недоумение, че тези сигнали, които очевидно е имала прокуратурата и за които говори днес президентът, не се оповестиха по-рано. Защо трябваше да се стигне до този театър с прекъсване на процедурата", заяви Кунева на пресконференция в Добрич.

По думите й тази стъпка е била предприета, за да се спаси реномето на министър-председателя, който вече не е слушан от хората, които номинира. Дотук ГЕРБ имаха много кадрови грешки, но по някаква причина министър-председателят успяваше да накара неподходящите
кандидати, които срещаха голяма обществена съпротива, да си подадат оставките. Очевидно вече не е достатъчно силен, каза председателят на "Движение България на гражданите".

Водещи новини

Още новини