ДПС-Доган се оплака от репресивни действия върху техни членове и симпатизанти: Не само нас, това засяга цялото българско общество

Novini.bg
share

Върху членове и симпатизанти около кръга на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се упражнява безпрецедентен натиск от страна на държавни институции за всяване на психоза и страх в обществото. Това съобщи на брифинг в парламента Тимур Халилов от ДПС-Доган.

Той посочи, че с всеки изминал ден сигналите се увеличават, за да се оказва въздействие върху хората дни преди началото на предизборната кампания. Халилов добави, че днес е бил извършен обиск в Община Минерални бани и в дома на кмета на града Мюмюн Искендер, който е поддръжник на Ахмед Доган.

От думите му стана ясно още, че областният управител на Хасково Мехмед Атаман също се използва за „бухалка“ за всяване на страх сред местното население и въпреки призивите им към служебната власт да го освободи от поста, той все още продължава да е областен управител.

Тимур Халилов: Пеевски и кохортата около него искат да присвоят марката "Движение за права и свободи"

Нещо повече, десетки служители от общинската администрация в Кърджали бяха освободени от длъжност. Искам да призова всички, въпреки натиска и репресиите, да не се поддават на страха и да се преустанови прилагането на такива тоталитарни похвати, защото това не засяга само нашите членове и симпатизанти, но и цялото общество, каза Халилов.

От своя страна Джевдет Чакъров също подчерта, че е недопустимо да се извършват такива репресивни действия в държава-членка на ЕС и НАТО.

Водещи новини

Още новини