ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за регистрация

  • 16 септември 2024 20:30

  • 2909
  • 7
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за регистрация
© Булфото (архив)

Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на Политическа партия „Движение за права и свободи“ и прекрати производството по административни дела № 8585 и 8586 от 2024 г. срещу решения на ЦИК с номера 3691-НС/2024 и 3696-НС/2024.

Жалбите са съответно срещу:

- отказа на ЦИК да разгледа заявление на ПП ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, представлявано от Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, с което той заявява едностранен отказ от субективното право на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да участва в коалиционното споразумение и в състава на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“, прави се изрично заявление за оттегляне на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от решението за образуване на коалицията, както и се оттеглят пълномощията за представителство на партията в коалицията;

- решението на ЦИК за регистрация на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите 

Джевдет Чакъров с нови жалби до ЦИК и ВАС

Фактите по делото показват, че е налице удостоверение от Софийски градски съд от 27.08.2024 г., според което председатели на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, които представляват партията заедно и поотделно. Чл.10, ал.2 от Устава на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с предвижда, че когато са избрани двама председатели, те изпълняват правомощията си, определени в ал.1, заедно и поотделно и участват в състава и дейността на органите на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, когато това е предвидено в Устава.

Върховните магистрати приемат, че председателите на партия ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, които могат да я представляват поотделно, и чиито права са еднакви, извършват противоположни процесуални действия, които правят невъзможно установяването на действителната воля на правния субект, страна в производството. Тези противоположни процесуални действия препятстват възможността на съда да установи дали волята на ПП ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с като участник в изборния процес е да оспори решението на ЦИК относно заличаване на регистрацията или да не стори това.

С процесуалните си действия представителите на политическата партия всъщност искат от съда да замести волята на самата партия като доброволно сдружение на граждани с избирателни права, учредена съобразно Закона за политическите партии.

В производството по регистрация за участие в изборите, съдът не следва да разрешава възникнали между двамата представляващи ПП ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с спорове, които разполагат с еднакви и равни права.

Решенията по административни дела № 8585 и 8586 от 2024 г. са окончателни, съобщиха от пресцентъра на ВАС. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2909 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Демократ

2024.09.17 | 00:41

7
Точното име на партията на Пеевски би следвало да бъде "ДПС-ВАС" !
ВАС е в ръцете на ББ

2024.09.16 | 23:50

6
Бойко и Пеевски въртят държавата с малкия си пръст.

2024.09.16 | 21:50

4
ВАС Е ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАВИСИМ

2024.09.16 | 22:13

5
ne kolega ne politiceski zavisim a prestapnicite ot VAS sa ikonomiceski zavisimi it sviniata peevski
ne

2024.09.16 | 21:17

3
ne razbiram zashto horata na dogan si gubiat vremeto sas platenite prestapnici ot VAS a ne se obarnat kam sadat vav haga
ne

2024.09.16 | 21:16

2
e to vece i na decata e iasno tce prestapnicite ot VAS rabotiat samo po poracenie na sponsorat si sviniata

2024.09.16 | 20:51

1
Хора ако имате заседнала работа, тогава е важно да прочетете----> come.ac/HEMOFERO

Добави коментар

Водещи новини