Транспортният министър: Няма да забавим нито един проект за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите

Булфото
share

Като служебно правителство, няма да забавим нито един проект в областта за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите ни, увери служебният министър на транспорта Красимира Стоянова по време на изслушване в парламента. То бе по искане на „БСП за България“ във връзка със затрудненията при преминаването на границите с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България.

Според левицата през последните 35 години не се прави нищо за жп превозите у нас.

Категорично не мога да се съглася с твърдението, че в последните години нищо не се прави за жп транспорта, заяви министърът. И подчерта, че България следва европейските директиви. Много са проектите, финансирани в жп транспорта, отбеляза Красимира Стоянова. Според нея балансът между железопътния и автомобилния сектор е сложен. 

На въпрос за светофарна уредба до Дунав мост 2 при Видин, която отклонява товарните автомобили към частен паркинг, увери, че въпросният светофар вече не функционира и няма отклоняване към частния паркинг, това е преодоляно. 

Парламентът се събира извънредно днес

Попитана от „Има такъв народ“ кой е поискал поставянето на светофара, отговори, че искането  за издаване на разрешение е на търговско дружество „Данубия логистик Видин“. То е съгласувано с архитекта на община Видин, ОД на МВР Видин, технически надзор, изпълнителен контрол, посочи Красимира Стоянова. По думите ѝ в министерството на транспорта е бил назначен специален одит по случая, очакват се заключенията от него, отбелязва БТА. 

Водещи новини

Още новини