Ад по границите на България

  • 23 август 2024 11:12

  • 1453
  • 1
Ад по границите на България
© Фейсбук/Илхан Кючюк

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, съобщават от Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на МВР. 

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" и ГКПП "Сомовит" на изход за товарни автомобили. До 8:00 ч. на 24 август Ферибот ''Оряхово'' няма да работи поради ниското ниво на р. Дунав. Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 ч. всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на вход за леки автомобили на границата с Гърция. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП "Кулата“ и ГКПП "Маказа" на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП "Илинден" като алтернатива на ГКПП "Кулата". Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП "Капитан Петко войвода". През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на изход за леки автомобили.

Трафикът е интензивен на граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" на вход за леки автомобили на границата с Турция.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Интензивен е тази сутрин трафикът на някои от граничните пунктове

Последвайте канала на

Десислава Станева
1453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КАТИЛА Е ХОМОСЕКСУАЛИСТ СФФФИНЯЯЯ

2024.08.23 | 11:19

1
Баба гицка е дъртия 49 годишен разпран хомосексуалист Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево. ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ДУХАЛ НА ЦИГАНИТЕ И РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА.

Добави коментар

Водещи новини