Първан Симеонов: Партиите на прехода залязват, може да дойде нещо много страховито

Нова тв
share

„Напрежението пред имотите, обитавани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е един имуществен спор. Не виждам нищо притеснително в това че собственикът е тръгнал да влиза във владение. По-притеснително е какво се е случило с архива на партията”.

Това заяви политологът Стойчо Стойчев в предаването „Събуди се”.

Той предполага, че мястото на документите на партията не им е в имотите, обитавани от лидера, защото той няма право на собственост върху тези сгради. 

Според социолога Първан Симеонов  всичко е било известно и преди това.

„От двете страни се обвиняват взаимно. А ние не ги ли знаехме още от 2013-та? България е зациклила. Виждаме тези хора какво са правили с държавата. Сега партиите на прехода са напът да приключат в познатия ни вид. На този фон може да дойде нещо голямо, много популистко, много страховито. Тук само мъдростта на политиците е това, на което може да разчитаме”, каза Симеонов.

Румен Христов за ДПС: Аз лично не познавам партия, която се е разцепила, и да е станала по-силна

Според Стойчев „дойде време последните динозаври от прехода – БСП и ДПС, след като СДС вече го няма, след 33 години да приключат своето съществуване във формата, в който ги знаем”.

Първан Симеонов прогнозира, че Делян Пеевски има шансове да влезе в парламента, но изследванията много по-трудно ще покажат на проучванията подобна тенденция. „Това ще е един скрит вот. Както е бил близък до много хора изведнъж вади това, което знае”, допълни социологът.

„Ако влезе в парламента, той може да послужи като дразнител на анти-Пеевска сглобка”, каза Симеонов.

„Големият проблем на Пеевски е, че никой не иска да работи с него, всички се страхуват от него. Това е задънената улица, в която България влиза в момента. Той няма да спре”, каза Симеонов. 

Водещи новини

Още новини