Тихомир Безлов: МВР не може да реши изборите, а корпоративният вот е по-голям проблем от купения

  • 30 август 2024 20:37

  • 663
  • 2
Тихомир Безлов: МВР не може да реши изборите, а корпоративният вот е по-голям проблем от купения
©

Очаквано бе да има нов заместник-главен секретар на МВР. Хората с такъв бекграунд от МВР обикновено опитват да имат хора с оперативни функции и да им имат доверие. Калин Стоянов имаше доверие в Калганджиев, г-н Илков търси своето оперативно решение. Принципно би трябвало да се избягват такива промени. Тук става дума за лично доверие и част от полицейската култура. По този начин Тихомир Безлов, старши експерт в Центъра за изследване на демокрацията, коментира пред Bulgaria ON AIR започналите промени в МВР след смянатa на вътрешния министър.

Гостът на предаването "Денят ON AIR" изтъкна, че вътрешното министерство и финансовото имат много голямо влияние и обикновено коалициите много внимателно гледат баланса в тези министерства. 

"МВР не може да реши изборите и не може значително да промени баланса в изборите. Много се преекспонира това. ГЕРБ запази електората си по времето на Бойко Рашков. От 15-ина години проблемът на купения вот е, че брокерите купуват за няколко партии и гледат да няма големи концентрации в полза на един или друг играч. Проблемът е корпоративният вот. Бизнесът решава. Особено на местно ниво е много интересно договарянето. Корпоративният вот много бързо променя предпочитанията си", заяви Безлов.

Министър Илков коментира рокадите в МВР, ситуацията в Боянските сараи и застрашен ли е животът на Ахмед Доган

"Видяхме опит за демонстрация спрямо Доган и неприятен сблъсък, който извън България изглежда много тревожно. Като форма на етнически сблъсък. Това наподобява Росенец и вече познати епизоди", отбеляза Безлов.

Според него ДПС не е точно европейска демократична партия. 

"Там има един лидер от началото на прехода. От 20 години прогнозираме края на прехода", каза още Тихомир Безлов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хм....

2024.08.30 | 22:30

2
Е как пък за 30 и кусур години никой не ме попита --за кого гласува?- камо ли пък да ме "подкупи".!!.. "Корпоративен вот" - глупости на търкалета ! Че то корпорации немаме бе !!!

2024.08.30 | 21:33

1
соросоидния бос череп май пак е изгладнял и ръси тъпотии

Добави коментар

Водещи новини