Асен Генов: Вчера видяхме зрелищно представление, но долнопробно, за пред камерите

Булфото
share

Горица Грънчарова-Кожарева няма никаква политическа функция, тя е само потенциален министър-председател. Какъв политически натиск би могло да има, ще бъде трудно да се защити тази теза в правен смисъл. Вчера видяхме зрелищно представление, но долнопробно, за пред камерите. Калин Стоянов все пак остава на поста, Радев не изпълни целта си да го смени. Това каза за "Твоят ден" журналистът Асен Генов.

"Когато ставаше дума за външния министър и имаше казус с Даниел Митов, подобен отказ отново се получи и Главчев зае поста външен министър. Изглежда, че става дума за личния интерес на президента. Една от версиите е, че това е личното отмъщение на Радев към Пеевски", допълни той. 

Кожарева отиде при главния прокурор, за да подаде сигнал за натиск

Социологът Мира Радева от своя страна смята, че вчера се е разиграл спектакъл. "Кожарева беше афектирана. Думата, която ми дойде наум, беше суспендиране - на демокрацията. Непрекъснато наблюдаваме отказ от демократичните правила и сме на територията на завладяната държава. Термините служене и суверен като народ и избиратели е встрани. Действията на Радев бяха двусмислени - уж иска да премахне Стоянов, но той остана на власт. Уж е ход на ПП, но изборите се отдалечават, а това е удар срещу тази партия. Очевидно е, че Румен Радев иска да има водеща роля в политиката, иска да се докаже като такъв фактор."

Водещи новини

Още новини