Воден режим в Севлиево и селата от общината

  • 20 август 2024 14:25

  • 166
  • 2
Воден режим в Севлиево и селата от общината
© Novini.bg/ Canva

На воден режим преминават Севлиево и селата в общината. До седем от малките населени места вода ще стига само в събота.

Въвеждането на режим се налага заради силно намалелия дебит на повърхностните водоизточници в Балкана, от които Севлиево се захранва. Ограничението е драстично за седем от селата в Общината и техните жители ще имат вода само в събота.

В други девет малки населени места вода ще се подава през ден. В града налягането във водопроводната мрежа ще бъде намалено вечер от 11 часа до 6 сутринта и режимът ще засегне високите етажи на сградите, става ясно от заповедта на кмета на Севлиево Иван Иванов.

В общината бяха инвестирани значителни средства за подновяване на амортизираната инфраструктура, по която водата се губеше, но заради сушата постъпващите в мрежата количества вода са крайно недостатъчни. 

Три месеца воден режим в село Мурсалево: Плащаме за въздух, не за вода

Последвайте канала на

Радина Лазарова
166 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.20 | 15:59

2
Най-популярното и ефективно средство за отслабване в света блокира апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диети, да ходите на фитнес, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, просто опитайте и завинаги ще забравите за излишните килограми. Ето това лекарство:----> use.my/ketoex

2024.08.20 | 14:47

1
Някой ще провери ли Водните централи и сметките на собствениците им или сме крепостни селяни на олигарсите? До кога ще търпим този произвол на престъпници в закона, наречени олигарси и политици?

Добави коментар

Водещи новини