Доброволци потушиха пожар в сливенското село Стара река

  • 20 август 2024 13:57

  • 130
  • 1
Доброволци потушиха пожар в сливенското село Стара река
© Novini.bg/ Canva

Доброволци потушиха пожар край сливенското село Стара река. Благодарение на бързата им реакция е предотвратена опасността пожарът да обхване и намиращата се само 300 м иглолистна гора. Огънят е възникнал в сухи треви и храсти, съобщиха от Община Сливен.

Участниците в доброволно формирование "Железни врата" и кметът на с. Стара река Николай Стефанов са успели да овладеят огнената стихия за 45 минути, още преди пристигането на екип на пожарната. Засегнатата площ е около пет декара. Формированието разполага с противопожарен автомобил, предоставен преди няколко години от Община Сливен, каза Снежана Кънева от общинския отдел "Сигурност и управление при кризи".

Само преди дни, на 15 август, пожар пламна в гористата местност Бармук баир, над сливенския квартал "Комлука". В гасенето се включиха екипи на пожарната, горското стопанство, военнослужещи, доброволци, планински спасители и вертолет Ми-17 от авиобаза "Крумово". Пожарът бе предизвикан от горене на медни проводници. Задържан и привлечен като обвиняем за палеж е 27-годишен криминално проявен мъж от Сливен, припомня БТА.

Овладяха новия пожар в планината Славянка

Последвайте канала на

Радина Лазарова
130 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.20 | 16:00

1
Най-популярното и ефективно средство за отслабване в света блокира апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диети, да ходите на фитнес, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, просто опитайте и завинаги ще забравите за излишните килограми. Ето това лекарство:----> use.my/ketoex

Добави коментар

Водещи новини