Надежда Йорданова разкри как ще търсят решаване на политическата криза у нас

Кадър - БНТ
share

На предсрочни парламентарни избори отиваме с различията между партиите. Това, че говорим с всички - не означава, че сме съгласни с всички. Нормалният политически дебат е ш реда на нещата, но обостряне по някои теми не е нормално. Ние ще търсим решаване на политическата криза без да нарушаваме европерспективата на България- пълен Шенген и еврозоната. Това заяви Надежда Йорданова в ефира на БНТ.

Всичко по темата:
Електронни цигари 29

Що се отнася до КПКОНПИ тя заяви, че от години са подавали сигнали, но Антон Славчев не е правил нищо и сега явно, когато ДПС са се скарали - са решили да се задействат. 

"Най-скандалното нещо от последните месеци е, че Антон Славчев последователно и устойчиво отказва да изпълнява задълженията си по правилника за дейността на НС", обясни тя.

"Защо чак сега? Казусът с Румен Гайтански е примерът за завладяната държава", заяви Йорданова. Сагата по думите й започва през 2017-та година. "Тогава, когато става ясно, че правителството възнамерява да назначи Стоян Мавродиев като директор на ББР. Тогава ние от ПП-ДБ последователно се бори срещу това назначение. Никой не ни чу. Нито Борисов, нито управлението на БНБ", категорична бе тя.

Надежда Йорданова към Пеевски: Няма страшно! Ще представим въпросите си в писмен вид, за да може да се подготвите

"Трябва да имаме отчетна прокуратура", категорична е тя. 

С кого обаче ПП-ДБ ще търсят управление в следващото 51 Народно събрание Надежда Йорданова не каза. 

Според депутата от ПП-ДБ Калин Стоянов не е способен "да ръководи ведомството така, че да бъде изпълнено условието за честни избори без купуване на гласове".

Всичко по темата:
Електронни цигари 29

Водещи новини

Още новини