Удар на "Капитан Андреево": Спипаха лекарства и анаболни стероиди

  • 15 август 2024 11:39

  • 302
  • 1
Удар на "Капитан Андреево": Спипаха лекарства и анаболни стероиди
© Агенция Митници

Голямо количество от 3613 опаковки контрабандни лекарствени средства задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево в товарен автомобил, влизащ от Турция.

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

На 10.08.2024 г. на МП Капитан Андреево пристига на входящо трасе в страната товарен автомобил, управляван от косовски гражданин. Водачът е представил документи, че превозва транзитно стоки от Турция за Косово през България. При последвалата митническа проверка с рентгенова апаратура са маркирани подозрителни зони в товара. Извършена е физическа проверка, при която митническите инспектори откриват между декларираните стоки във вътрешната част на товара 6 кашона с недекарирани лекарствени продукти.

Удар от кокаин за над 770 000 лева на "Капитан Андреево"

Установено е, че кашоните съдържат общо 3613 опаковки – блистери, инжекционни разтвори и флакони с 24 вида лекарствени средства с различно приложение в медицината, включително и анаболни стероиди. 

Контрабандните медикаменти са задържани. На шофьора на товарния автомобил е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
302 1

Коментари 1

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.08.15 | 13:48

1
Майко мила... дрогата минава, а тези заловили... лекарства и допинг:)))?!?

Добави коментар

Водещи новини