Евгени Минчев: Хубав човек, лоша пропаганда не държи в себе си...

  • 15 август 2024 11:47

  • 632
  • 0
Евгени Минчев: Хубав човек, лоша пропаганда не държи в себе си...
© личен архив

Евгени Минчев е известен пиар у нас и зад граница, артистична личност с разнообразни изяви в областта на изкуството – рисува, пише поезия, пее, а организаторският му талант на светски събития е признат навред. Евгени не крие своята различна сексуална ориентация, но и не натрапва агресивно своите предпочитания. Вчера той беше гост в парламента по повод на приетия наскоро закон против разпространението на ЛГБТ пропаганда в училищата, а днес публикува своето обръщение към българските депутати.

Рисунка: Eвгени Минчев

Изказване на Евгени Минчев в Народното събрание:

Някой от вас беше ли г@й през 1978 година?

Уважаеми дами и господа, тук съм за да благодаря на двете страни- на г-н Костадин Костадинов и партия Възраждане за закона, който внесоха и изведоха до последна стъпка. Благодаря и на Сингъл Степс, затова че със своя проект събудиха обществото и сме тук в тази зала, за тази дискусия. Но искам да предупредя, че

трябва да сме по-внимателни с разглезването на подрастващите и да оставим грижата за тях на родителите.

Някой от вас бил ли е г@й през 1978 година? Защото аз бях. И никой не дойде в началното ми училище в циганската махала за да попита- Генчо, как се чувстваш, добре ли си? После платих най-високата цена за пребиваването си в София- 6 години работа като ватман. И тогава пак никой не дойде при мен да ме попита репресиран ли съм, заслужавам ли тази орисия , добре ли съм. Живеех в квартира- таван от 4 квадратни метра а клозета беше в избите. Но, дойдох, видях, победих и в мен няма никакъв страх от Живота, защото той ми се разкрива сам, без брошури, драг-куини и пропаганда.

Затова днес съм тук, от обратната страна на обратната пропаганда. Не за да осъждам и преча, а за да отворя очите на онези, които може би са подведени от нея.

Но за авторите на тази неуместна според мен пропаганда, ще цитирам Псалом 91:

„Само с очите си ще гледаш и ще видиш въздаянието на нечестивците“

Благодаря.

 

 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
632 0

Свързани новини

Водещи новини