Атанас Зафиров: Очаквах по-сериозен опит да бъде съставен кабинет

Булфото (архив)
share

След като първата и втората политическа сила не положиха достатъчно сериозно усилия, очаквано третият мандат също е неуспешен.

Това коментира пред журналисти и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров. Очаквах по-продължителни разговори, по-сериозен опит да бъде съставено правителство, добави той, цитиран от БТА. Ако ние бяхме мандатоносители, бяхме готови да предложим малко по-друг подход – среща с неправителствения сектор, синдикатите, каза политикът. И посочи, че очакват служебно правителство и честни избори.

При всички случаи служебният премиер ще е нов, какво ще е името му, президентът ще каже, отговори Зафиров на въпрос. 

Радев след поредния неуспешен опит за правителство: Процедурите вече губят всякакъв смисъл

БСП ще продължи усилията за консолидация на лявото политическо пространство, каза още и.ф. председател на социалистическата партия. Ще участваме в изборите с амбиция да покажем добър резултат, увери той. На въпрос как ще бъдат редени кандидатските листи в левицата заради казуса с председателското място в БСП, Зафиров отговори: „Както винаги сме ги редили – отдолу нагоре“. Предстои заседание на Националния съвет, на което да получим мандат, за да проведем нашите коалиционни разговори и да уточним коалиционния механизъм, на базата на който ще подреждаме нашите листи, уточни той.

Зафиров коментира, че му е трудно отсега да каже какъв би бил съставът на следващия 51-и парламент. На този етап сме отворени за диалог с всички, каза той. Според него се е видяло, че може да има диалог между партиите. Той добави, че поредните предсрочни избори показват, че има тежка политическа криза, която, според него, е „проекция на състоянието на българското общество“.

Водещи новини

Още новини