Борис Бонев: Назначени от ГЕРБ, БСП и ИТН "анонимници" ще определят цената на билета, парното и топлата вода в София

Nova News
share

Общинските съветници от ПП-ДБ ("Спаси София") поискаха оставката на областния управител на София - Стефан Арсов, заради "участие в пълзящ преврат". Искането на оставката на назначения в края на април областен управител, който е кадър на ГЕРБ, е заради сменените ръководства на 6 ключови общински дружества по-рано през месеца, както и опити да ограничи правомощията на кмета Васил Терзиев.

"Икономическото мнозинство на ГЕРБ, БСП и отценици прокараха решение, с което смениха шефовете на шестте най-големи общински фирми. Стефан Арсов от ГЕРБ - виден и ярък партиен кадър, извъши груба намеса в правомощията на кмета на София", посочи Борис Бонев от "Спаси София" в интервю за Nova News. 

Васил Терзиев: Никой не познава новите ръководители в общинските дружества

Той уточни, че около тези шест общински дружества гравитират 3 милиарда лева. Бонев направи предположние, че ГЕРБ, БСП и "Има такъв народ" имат нужда от парични средства, с които да финансират следващата си национална предизборна кампания. А в това е и причината да се обединят в икономическо мнозинство в Столичния общински съвет. 

"Тези ръковдства определят цената на топлата вода, парното, цената на билетчето. ГЕРБ, БСП и ИТН назначиха там едни анонимници", възмутен е Бонев. 

Той обясни още, че смяната на главния архитект на столицата е изцяло в правомощията на кмета Васил Терзиев. "Това е личен избор негова отговорност. Нормално е след смяна на управлението в София, и тази позиция да намери своя нов представител. За главния архитект е задължително да има конкурс. Целта на "Спаси София" е той да се случи в максимално кратки срокове. Започваме разговори със съсловните организации за конкурсните изисквания така, че да изберем най-добрия професионалист, разпознат от гилдията, за главен архитект на София", обобщи общинският съветник.

Водещи новини

Още новини