Борис Бонев за велоалеите и бус лентите по "Патриарх Евтимий": За пореден път се демонстрира политическо лицемерие

  • 29 април 2024 16:12

  • 780
  • 4
©

"Чухме, не му е времето за бус ленти, ама не му беше и времето, когато 20 години ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в управляваха и не изпълниха нито един от поетите ангажименти. Ние обаче не сме избрани, за да мрънкаме. Повече от странно е, че темите за велоалеите и бус лентите по "Патриарх Евтимий" изведнъж станаха тема за измервания  и то в предизбораната кампания".

Това заяви Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси от "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" на брифинг.

Програмата за развитието на велосипедния транспорт е приета от Столичния общински съвет, добави Бонев. Видяхме опит за намеса в разделението на властите и грубо погазване на демократичните принципи и закона, добави той във връзка с искането за спиране на ремонтните дейности.

"За мен е сериозен проблем, че за пореден път се демонстрира изключително политическо лицемерие. Хора, които доскоро подкрепяха тези проекти, и затова има  записи, сега са против нас. Тези хора дори се хвалиха с част от промените в столицата, днес застават срещу нас".  Същите онези хора, които в предизборната си кампания обещаваха да изградят нови бус ленти. Онези, които казваха приоритет е на пешеходеца, след това на градския транспорт и велосипедистите и накрая на автомобилите, както е в повечето модерни европейски градове", каза още Бонев.

"Това, че малките деца не могат да минават по велоалеи, защото липсват, това, че родителите ги е страх да ги пускат, пак ли няма значение. Единственото, което има значение е, че една група хора от миналото, искат да си отмъстят на София и не си мръднаха пръста", смята той.

"Абсолютна лъжа е, че сме излъгали, когато твърдяхме, че има заповед само за СМР-та. Не е вярно че велоалеята е свързана със стари документи и те не са легални. Те са потвърждавани от всички критерии на Столична община. И всички тези критерии сме ги работили заедно в СОС", добави той.

"Две са заповедите, една за СМР, другата е вече за новата реорганизация за движение от миналия петък. Има нужда да се свържат велоалеите, има нужда да се въведат бус ленти. Това е и моята задача. Не искам да крия нищо, всичко е ясно и изложено. Искам обаче този проект за "Патриарх Евтимий" да бъде изпълнен в рамките на първата година". Това каза още Илиян Павлов (Заместник-кмет в направление "ТРАНСПОРТ И ГРАДСКА МОБИЛНОСТ" към Столична община).

Припомняме, че общински съветници от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, „Синя София“, ИТН, както и независими такива, поискаха от кметът Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите да стопира ремонтните дейности по бул. „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“.

Общински съветници с призив: Кметът Терзиев да спре незабавно ремонта по бул. „Патриарх Евтимий“

Председателят на БСП-София Иван Таков предупреди, че с новата организация на движението трафикът ще се затрудни изключително много и ще настане „транспортен хаос“ по една от най-натоварените пътни артерии в столицата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
780 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 06:53

4
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­щ­­­и­ ­м­о­­м­­и­­­ч­­е­­т­­а­­ ­­­в­­и­­­ ­о­ч­а­к­­в­­а­­т ­­-­­ X­­­1­­­8­­.­­­F­U­­­N
Манафа

2024.05.07 | 10:37

3
Мис Б они,до к артофите с к апаняко.....
БАСКЕТБОЛИСТ аматьор

2024.04.30 | 11:18

2
Кога ще разкарате този Провинциалист-Главен архитект на София Здр.Здравков и приближените му некадърни протежета?!

2024.04.29 | 17:53

1
Педерас нещастен

Добави коментар

Водещи новини