СОС ще заседава и днес

Булфото
share

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава и днес, след като вчера общинските съветници не успяха да изчерпат над 120-те точки от дневния ред до приключване на допустимото време до 19:00 часа. 

На заседанието в четвъртък не се стигна до обсъждането в зала на предложението за вливане на „Четвърта Многопрофилна болница за активно лечение – София“ ЕАД („Четвърта МБАЛ – София) във „Втора Многопрофилна болница за активно лечение – София“ ЕАД („Втора МБАЛ – София), предстои докладът да се гласува днес. Докладът предизвика спорове и остри реакции сред общинските съветници и ръководството на Столичната община (СО).

Сред точките от дневния ред на продължаващото втори ден заседание на СОС ще е и доклад с предложение площадно пространство в центъра на столицата да носи името на юриста Кристиан Таков, предава БТА.  Вносители на доклада са кметът на район „Лозенец“ Константин Павлов и общинските съветници от групата на ПП-ДБ (СС) Веселин Калановски, Бойко Димитров, Симеон Ставрев и Димитър Петров.  

СОС определи нови минимални условия за сключване на договори за разделно събиране на отпадъци

Предложението е неименувано площадно пространство заключено между бул. Христо Смирненски, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Драган Цанков и сградата на Софийска гимназия по архитектура и геодезия „Христо Ботев“ (СГСАГ “Христо Ботев”), находящо се на територията на район “Лозенец” — Столична община, което към настоящия момент е без наименование, да се именува с името „Кристиан Таков“.

Водещи новини

Още новини