Васил Терзиев: Върнах решението на СОС за смяна на бордовете на общинските дружества

  • 21 юли 2024 21:12

  • 638
  • 1
Васил Терзиев: Върнах решението на СОС за смяна на бордовете на общинските дружества
© Bulphoto (архив)

Върнах решението на Столичния общински съвет за смяна на бордовете на общинските дружества за прегласуване като незаконосъобразно и нецелесъобразно. Надявам се чувството за отговорност към този град у някои от общински съветници да се е събудило и да не си го прегласуват автоматично, съобщи кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите в профила си във Фейсбук.

Тези дружества са изключително важни, тъй като през тях всяка година минават няколко милиарда лева. Тяхната дейност има огромно отношение към нашето качество на живот, към това как се разходват парите. Когато тези дружества не работят ефективно, някой трябва да плати сметката. Общината или държавата, но в крайна сметка винаги тези пари излизат от нашия джоб. Корупцията и некачественото управление винаги се плащат от нас - от гражданите, посочва той.

Ние искаме честни и прозрачни конкурси, с високи изисквания към кандидатите, в които всичко е публично. Ако това липсва, получаваш хора, които не са най-добрите, но са най-удобните. Когато става дума за правилното управление на милиарди ресурс и акитиви, които стоят в тези дружества, трябват качествени хора и качествен процес за избор на надзор и изпълнително тяло. Без значение от коя политическа партия са, но всички да сме убедени, че това са най-добрите професионалисти, които да заемат тези роли, изтъква градоначалникът.

Терзиев: Изхвърлянето на Стоян Братоев като директор на "Метрополитен" е атентат срещу софиянци

Има много наследени проблеми от последните 10-15 години, които се опитваме да решим в движение, докато построим нещо ново и по-устойчиво, уточнява той.

За 18 години подходът е бил почти монархически, приемали са града за изконна територия, а не за нещо, което не е тяхно и трябва да управляват временно в интерес на милионите хора в столицата, независимо от техните политически пристрастия, изтъква кметът на София.

Едно от големите предизвикателства е да обърнем процеса и гражданите отново да бъдат въвлечени в ключовите процеси. Да повярват, че техният глас тежи, да започнат все повече да изискват от другата страна резултати, смята той.

Въпреки всички предизвикателства, съм доволен от темпото, с което се работи. Промените в града започват постепенно да се виждат - миене и чистене, поддръжка на подлези, премахване на графити, озеленяване, поставяме и проектираме повече осветление. Убеден, че ще има все по-добри резултати за софиянци от нашето управление. Фокусиран съм върху работа за София, и я върша с огромно желание, с любов към града и със страхотен екип, посочва Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

Избор има - дали да подходиш геройски като спасителят, който решава всички проблеми, или като създадеш система с ясно разпределени отговорности, която постоянно се надгражда, и независимо дали един човек го има или няма, нищо не се разпада. Ако аз мога да оставя нещо като наследство, то би било такава система, която всеки, който дойде след мен, да я разбере много ясно. Обичам си града, обичам държавата и искам да има все повече възможности за всички млади хора, нашите деца да останат тук и да виждам все повече усмихнати лица по улиците, подчертава градоначалникът.

Голямата ми битка е все повече от можещите, успелите хора да избират да се занимават с публична дейност и с нелеката работа да решават чужди проблеми. Тогава ще се промени и обликът на българския политик - когато е ясно с какви цели влиза и какви резултати показва, пише още Терзиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
638 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Даскал

2024.07.21 | 22:12

1
Тас очилатка на снимката искам да ми ....... Мухахахахах

Добави коментар

Водещи новини