Борисов: Николай Ненчев е добра кандидатура

Булфото (архив)
share

Трябва да се върнем към корените на демокрацията. Първият, вторият и третият - това е стабилно управление. Не може с 18-20 депутати да искаш да управляваш 240 народни представители. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Не виждам нищо лошо две институции да отхвърлят или приемат една кандидатура. Това не е скандал, а спор. Николай Ненчев е бил мой военен министър, така че след като е бил вонен министър, и то 4 години, аз мисля че кандидатурата му е добра. Решението на президентството е друга тема."

Не мога да отговарям за действията на служебния премиер - не мога да се поставя над него, за да знам. Крайно време е хората да си поемат отговорност. Аз мога да кажа, че Ненчев е добра кандидатура - военен министър, натовски министър, излъчен от същите партии, които сега са ПП-ДБ - тогавашният Реформаторски блок, каза Борисов по повод това, че Главчев е одобрил кандидатурата на Ненчев. 

Антон Кутев: Не е без значение кой ще е посланик в Украйна

"Винаги съм бил против парламентът да се превръща от орган за закони в разследващ орган - той не е такъв. Винаги съм бил против институциите в съдебната власт да се ползват за арбитър от неудовлетворени политически партии", коментира той. 

"През последните години политиците направиха така, че хората се разделиха - станаха като фенове на агитки и врагове. Затова курсът, който ГЕРБ пое, е към надграждане на политиките", допълни Борисов. 

Бойко Борисов: Това трябва да са последните избори

"На предстоящите избори всички трябва да се смирят. За 4 години всичко лошо се изговори. Затова забраних на ГЕРБ в кампанията да се напада която и да е партия. Хората трябва да чуят какво предлагаме ние и да излязат да гласуват след това", разкри лидерът на ГЕРБ. 

"Всички партии да си вземат поука. Нека някои ме обвинят в "мекота или мека топлина". И смятам, че споделената отговорност трябва да стане основен принцип на мислене сред политиците. Ние се отнасяме с уважени е към всичките ни партньори, без изключение. Въпросът е да се разберем с кого ще разговаряме", каза Бойко Борисов.

"И Доналд Тръмп, като председател на Републиканците, и госпожа Камала Харис са в основата на атлантизма. Аз съм работил и с президента Обама, и с президента Тръмп. И първото нещо, което се питат е спазва ли се правилото за брутния вътрешен продукт. Това, че само при ГЕРБ дойде Европа, старият и нов председател на ЕК - видяхте изказването от Пловдив за ГЕРБ на Манфред Вебер - нека спрем със самохвалството всички. И нека след тези избори с разум да направим най-доброто на страната. Другите да си търсят комисии, МВР, да си правят бухалки, аз това няма да го направя".

Водещи новини

Още новини