Проф. Коларова с две интерпретации за ставащото в ДПС

NOVA NEWS
share

Ахмед Доган в никакъв случай няма да си позволи да има разцепление в ДПС. Отношенията между Доган и Делян Пеевски са енигма, говорят се някаква неща, които никой не може да потвърди. За мен Пеевски твърде агресивно търгна да налага промени в ДПС и то преди избори. За мен има две интерпретации. Първата е, че Пеевски е постъпил глупаво. Втората е, че Доган отново е завъртял кормилото на партията към Русия. Той е много по-свързан и зависим от руските капитали и корупционни схеми.

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът проф. Румяна Коларова, която коментира ставащото в ДПС.  

Пеевски обяви какво ще прави ДПС с втория мандат и има ли разцепление в ПГ на партията

"Това е партиен спор за приоритетите на партията. Имаме ясна криза на представителността и партиите не предлагат на избирателите надеждни алтернативи. Чувам клишето, че политическите елити трябва да се сменят. Това са глупости. Новите лица в една партия могат да не донесат нищо ново. Факт е, че трябват нови лица, но не това е най-важното. Първо трябва да се реформират партиите и да си напишат нови програми. Трябва да преосмислят какво дават на избирателите си след изборите. Опитите за експертно или техническо правителство е тайм аут. Такова правителство искат малките партии, за които не е изгодно веднага да има нови избори", разкри тя.  

Водещи новини

Още новини