Аталай: Доган разпореди да не се подкрепя правителството, Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма

Бтв
share

Чистката в ДПС не е съгласувана с Ахмед Доган. Делян Пеевски уволнява без знанието на Доган - разпорежда се като лична фирма. Това заяви пред бТВ Рамадан Аталай от ДПС по повод раздорите в Движението.

Преди дни ДПС-Пловдив сне доверието си от Рамадан Аталай, искаха му оставката от парламента. Организациите на ДПС в Асеновград, Кричим и Първомай се обявиха в защита на депутата.

ДПС-Пловдив сне доверието си от Рамадан Аталай, искат оставката му от парламента

"Добро утро на зрителите, добро утро и на Филиз Хюсменова и Айсел Руфад. Дали тези авторитети са напуснали под натиск или по собствено желание", попита още той.

Народните представители на ДПС подписаха празни листа, които уволниха г-жа Ръфат и други депутати, разкри народният представител.

След последните ни разговори в петък с Пеевски от "приятелю", станахме "превратаджии". И се питам кой е превратаджия, след като с натиск се опитваш да смениш мнението на обществеността, разкри Аталай.

И допълни, че е имало обещания за служби, както се е случило със зам.-областният управител на ДПС в Пловдив.

"Спор с Делян не съм имал, спорът е принципен."

Сюзан Моллаюсеин: В ДПС има заплахи и страх: всички депесари очакват почетният председател да излезе с позиция

И показа имейл от Ахмед Доган до Делян Пеевски.

Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“.

Снимка: бТВ

"След този имейл говорих с Делян, помолих го да възстанови диалога с Ахмед Доган. Отношенията им са в разрив."

„Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател (Ахмед Доган – б.р.), ПГ на ДПС да не подкрепя правителството“, разкри Аталай.

"Днес колективният орган на ДПС ще вземе решение дали да има подкрепа. Ако Пеевски има уважението на Доган още, е редно да го послуша."

Рамадан Аталай съобщи, че ще остане депутат.

Водещи новини

Още новини