Костадин Костадинов: В момента ДПС разчистват сметките си с ПП - ДБ

Булфото (архив)
share

"Скандалът с Андрей Гюров избухна три месеца след подаване на сигнал от депутат на "Възраждане", защото се разпадна правителството на ГЕРБ, ДПС и Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) и в момента ДПС разчистват сметките си с ПП - ДБ", заяви в "Още от деня" Костадин Костадинов, лидер на политическа партия "Възраждане".

"Г-н Гюров е бил в Управителния съвет (УС) на дружество, което изготвя анализи, които продава, т.е. това е търговска дейност. Нито един представител на Борда на директорите или на УС на Българската народна банка няма право да развива търговска дейност. Ако той има друг начин да тълкува факта, че е участвал в УС на такова дружество, което е извършвало търговска дейност, нека да го докаже в съда, ще бъде интересно как точно ще го докаже", каза Костадин Костадинов пред БНТ.

КПК: Андрей Гюров е бил в управата на две дружества с нестопанска цел, когато отива в БНБ

Лидерът на "Възраждане" посочи и други случаи, когато са подавали сигнали до институциите, като случаят с Атанас Атанасов, председател на ДСБ, още преди четири месеца, когато са поискали комисия, която да го разследва.

"ДПС тогава и ГЕРБ бяха против. Сега те изведнъж внасят нашето предложение, което показва, че те наистина използват момента, в който се намираме сега, в едно временно положение преди съставяне на евентуален кабинет, в който да разчистват сметките си с ПП - ДБ", подчерта Костадин Костадинов.

Водещи новини

Още новини