Асен Василев: ГЕРБ са леко шизофренични. Плюха ни, че сме съсипали държавата, сега искат подкрепа от нас за кабинет

share

Ще осветим всяка кражба, която видим. Няма да разрешим България да се върне в старите времена. Бойко Борисов да не прехвърля отговорността на други партии. Той е първа политическа сила. Заявяваше през цялата кампания, че ГЕРБ е водеща и стабилна партия. Сега трябва да демонстрира, че зад тези думи е имало някакъв смисъл. Другото важно, което искам да кажа, е, че когато Борисов пак събори поредното правителство и не си спази уговорката, да знае, че съставянето на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване. Ще бъдем абсолютно предвидими пред нашите избиратели. 

Това заяви на брифинг в парламента Кирил Петков от "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Борисов към ДПС и ПП-ДБ: Има смисъл от управление на първите трима. Ако Алексей Петров беше жив, щяхме да се разберем в манастира

"Нашата коалиция е сплотена и обединена. Ще бъдем изключително ефективна опозиция", добави от своя страна ген. Атанас Атанасов. 

"Чухме гласа на нашите избиратели. Те ясно ни отредиха, че трябва да бъдем опозиция. Ще проведем разговор с тях, но е важно да се върнем няколко месеца назад и да видим кой тогава не прояви отговорност и ни доведе до тази криза", заяви Божидар Божанов. 

"ГЕРБ са леко шизофренични. Плюха ни, че нищо не можем и сме вкарали държавата в криза, а сега искат подкрепа от нас за правителство. Това е несериозно. По-лошото е, че след като сътвориха хаоса, сега не могат да сложат ред в него. В последните три години ГЕРБ предизвикаха пет пъти избори с отказите си да съставят правителства. Явно сега ще отидем на шести избори заради тях. Нека първата политическа сила избере председател на НС и да започнем да работим. Ще бъдем опозиция на корупционните практики на ГЕРБ и ДПС", обяви Асен Василев. 

"Искам да заявя четрите основни закона, които според нас трябва да бъдат приети незабавно от този парламент. Първият е Законът за съдебната власт. Това е закон по ПВУ и е изключително важен, защото гарантира честен и прозрачен избор на членовете на ВСС. Другият закон, който е важен за почти 1 млн. български граждани, е този за личния фалит. Ние сме единствената държава в ЕС без такъв закон. В България има вечен длъжник и той е тормозен от колекторските фирми. Третият важен закон е този за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция. Четвъртият закон е за правилата за избор на антикорупционната комисия, които ще гарантират ясни и прозрачни конкурси", разкри Асен Василев. 

"Искам да насочите камерите си към Община Доспат, където наблюдаваме един нагледен пример за прозивола на ГЕРБ и ДПС", каза от своя страна бившият министър на регионалното развитие Андрей Цеков. "Кметът на ГЕРБ, г-н Елин Радев, си позволява в разрез с всички закони и правила да разрушава домове на български граждани и не защото тези домове са построени незаконно, а защото тези български граждани са имали доблестта да бъдат свободни и са подавали сигнали за корупционни практики. Ние от ПП-ДБ ще окажем всякаква помощ на тези хора, включително и правна. Доспат, не сте сами", обяви Цеков. 

"Задължение на победителя е да осигури мнозинство за избор на председател на парламента. Когато ние спечелихме изборите, нямахме проблем да изберем председател. В момента ние сме в опозиция. ГЕРБ спечелиха с над 10% и сега трябва да покажат как ще въведат ред в хаоса", завърши Асен Василев. 

Водещи новини

Още новини