Радан Кънев: В този вид ПП-ДБ няма политическо бъдеще

  • 16 юни 2024 14:06

  • 2465
  • 21
Радан Кънев: В този вид ПП-ДБ няма политическо бъдеще
© Фейсбук

Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще. Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу.  Това коментира пред БНР Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който отново е избран за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 892

"Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат при нас, да пълзят по нашата намазана пързалка нагоре и ще спират нашето падане, е абсолютно наивна. Тя показва липса на опит, липса на политическа годност. Това, от което имаме нужда, е много трудната задача едновременно да запазим единството и да се променим. Не да се разпаднем, но не и да останем каквито сме, а да започнем много бързо да действаме".

Калоян Янков препоръча тенис-легендата и съосновател на "Да, България" Мануела Малеева за новия ѝ лидер

Ако искаме да обърнем процеса, вече сме закъснели и нямаме никакъв лукс на време, категоричен бе Кънев. "Това, което трябва да направим, е цялата коалиция да излезе от дребните партийни егоизми и да се огледа към нуждите и легитимните интереси на хората, които ни подкрепиха, и тези, които не ни подкрепиха."

Да се управлява с ГЕРБ днес вече е невъзможно, категоричен бе евродепутатът. И обясни, че "всякакви възможности за работа с ГЕРБ са проиграни в голяма степен поради присъдата, която българският избирател произнесе над нас".

Радан Кънев с ред остри критики към своите от ДБ: Държахме са като по-добре възпитано "Величие" от Ветрино, но от центъра на София

По думите му в момента коалицията е върната към тесния си електорат.

Според Кънев причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ. "Суетата да искаме да управляваме сами с 1/4 от депутатите и с подкрепата на партия, която е по-силна от нас, в случая ГЕРБ. Очевидно за всеки беше, че партия с 60 депутати да поиска цялата власт и подкрепата на партия с над 60 депутати е такъв риск за самата партия, която го прави, и особено за нейните министри, които слага жертва в изпълнителната власт, че няма накъде. Трябваше да си дадем сметка на какво обричаме тези хора, които изпращаме да вършат реформи. Първо на безпомощност да вършат реформи. Второ - на безкрайно опитни в мръсната част на политическата игра политици, като обкръжението на Борисов и Пеевски, ти ги поставяш на волето."

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2465 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
ххх

2024.06.16 | 18:12

21
сега ли разбра много е късно

2024.06.16 | 16:41

18
Радан Кънев: В този вид ПП-ДБ няма политическо бъдеще сЪБЕРЕШ ЛИ СЕ С ШАРЛАТАНИН СТАВАШ ШАРЛАТАНИН. ДБ се самоомаскари. Спряха вече паричните потоци КЕШ и бойко рашков не може да раздвижи нови, защото е в КЮПА ПУДЕЛ. партията ни е в агония. не е възможно да бъде реанимирана. В КОМА е.

2024.06.16 | 16:42

19
Вечна й памет. С педали като се коалираш не знаеш кога ще си свалят насраните гащи.
истината

2024.06.16 | 16:40

17
Това седесарско българско ненормално говедо си оправи живота в европарламента и хич не му пука като бръщолеви глупости ,за ппдб.Така че той сега дава акъл който няма да е в полза на коалицията .Той насочва вниманието другаде ,а именно дб да участват във новата сглобка на борисов и пп да се оправя .Помнете ми коментара
ПеПерасти гадни, сър

2024.06.16 | 16:38

16
прав си - пързалката ви е намазана д.е.б.е.ло с най хлъзгавата вакса и спускането надолу е стремглаво. Ристьо Мазника прозря и за това си обра крушите и ще бяга в Брюксел да си харчи на спокойствие награбените кинти. Единственото ви спасение е да паднете по очи пред Бойко, да целунете могъщата му десница, да си посипете главите с пепел и да молите да ви вземе под крилото отново пък макар и само да му бършете и целувате с благодарност з.а.д.н.и.ка от сутрин до вечер.
Лилипутин

2024.06.16 | 16:31

14
Росите са викингско племе прокудено от викингите. За това племе викингите казват,че не са раждани,а са из с рани-толкова гнусни и нагли били. Росите са били наричани от българите-людоеди. България се е простирала от Белград до Китай. Конфуций е написал"Аз съм ученик на българите". С поголовна сеч росите избиват българите и заграбват земите ѝ. Амереканските и английските тъпанари са виновни да осмърдява роската смрад човечеството. Също и японските глупаци,които и "подариха"милион и половина армия от българските колонии за борба срещу Паулос.Америка въоръжава росите да воюват срещу хитлерюген-10-12годишни деца,за да си закачат парцалите по райхстага. Сега росите ще прелъжат китайците и...все такааа...до края на москваааа... Амин дай Боже...СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.
ПеПерасти гадни, сър

2024.06.16 | 16:26

13
Рамадане - прав си - пързалката ви е намазана д.е.б.е.ло с най хлъзгавата вакса и спускането надолу е стремглаво. Ристьо Мазника прозря и за това си обра крушите и ще бяга в Брюксел да си харчи на спокойствие награбените кинти. Единственото ви спасение е да паднете по очи пред Бойко, да целунете могъщата му десница, да си посипете главите с пепел и да молите да ви вземе под крилото отново пък макар и само да му бършете и целувате с благодарност з.а.д.н.и.ка от сутрин до вечер.
ДЕП.УТАТА ХРИСТО

2024.06.16 | 15:41

11
Ма.ймуна в ЕП. А си мислех, че ЕП са сериозна институция. Но щом и ТОЗИ несретник може да е там и да дава акъл , явно греша и това е едно махленско сборище от неудачници.

2024.06.16 | 15:10

8
Време е за НОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" без Лица от последните 35г. (СДС - ДПС и подобразните им, всички членове на БКП предали БКП и преминали на страната на САЩ - НАТО), която ПУБЛИЧНО НА ГЛАС, ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ОЧИ В ОЧИ с избирателите ЗАЯВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗАПОЧВАЩА с 3 - три БАЗООБРАЗУВАЩИ ТОЧКИ: 1. ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! 2. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! 3. ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ и БРИКС! НА ГЛАС ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ, ОЧИ В ОЧИ, ПРЕДАВАНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ПО-СВЕТА. ЗА ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ПРОГРАМА НА ГЛАС ЗАЯВЕНА И ПОДПИСАНА ПРЕД СВЕТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ! Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ още БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА....! АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ! СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУА и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК на КИТАЙ и БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ на РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС! ХОНГ - КОНГ се върна в КИТАЙ, сега и ТАЙВАН се връща в КИТАЙ! АЛЯСКА и тя ще се върне в РУСИЯ! АСЕАН са партньори по БРИКС! НЕФТ ВЕЧЕ САМО ЗА РУБЛИ И ЮАНИ!

2024.06.16 | 15:17

10
Точно така
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.06.16 | 15:17

9
Американските лидери техните марионетки могат да говорят на глас каквото си искат, но в действителност не могат да прогнозират след януари следващата година, когато е много вероятно да има смяна на администрацията във Вашингтон. Ето защо фиксирането на статуквото, макар и с цената на изтегляне на ВСУ от онези територии, които вече са включени в състава на Русия, би било много добър вариант за Запада - дори с цената на гаранции за не включването на Украйна в НАТО. И ето, че самата Русия предлага такъв вариант и при един разумен геополитически анализ Западът би трябвало да го сграбчи с две ръце и да нареди на Киев да се съгласи да започне преговори. Защото следващото предложение на Путин (а първите две бяха през ноември-декември 2021 г. и март-април 2022 г.) очевидно ще бъде по-лошо от сегашното, а динамиката на военните действия не оставя на Украйна никакъв шанс да си върне загубените територии, но увеличава вероятността да загуби нови. Предложението на Путин за мир в Украйна е твърде великодушно към Запада в залеза на неговата глобална хегемония

Добави коментар

Водещи новини