Вежди Рашидов: Време е да помислим за създаването на президентска република

  • 22 юни 2024 13:02

  • 3958
  • 29
Вежди Рашидов: Време е да помислим за създаването на президентска република
© Булфото, архив

Бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Вежди Рашидов очаква да има редовно правителство. Пред Дарик радио той прогнозира, че кабинетът ще бъде съставен с третия мандат - този на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН).

Партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.

"Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е една прилична българска партия", посочи той.

Рашидов увери, че знае как се правят партии у нас. Проектирането се случвало в ресторанти и кръчми, a в това той не вижда нищо обидно. Експредседателят на парламента настоява Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в да помни миналото.

"Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал. Слави не бива да забравя началото и да помни края. Помня като ги изгони БНТ, Сашо Дончев как ги приюти, Илия Павлов как ги финансира. Доган как го приемаше. Как до днес е пял на ушите на всички велможи. Знам къде обичаше да ходи преди да направи партия. Неделите гледаше едни автомобилни състезания с едни компании. Няма лошо. Всички го правим. Имаме си кръгове, приятели и хора, с които ни е приятно. Лошото е, когато искаш да играеш друга роля."

Вежди Рашидов: Третият мандат може да отиде в ИТН и с подкрепата на ГЕРБ и ДПС

У лидера на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко открои едно конкретно качество, което според него помогнало много на Пеевски в бизнеса. Той смята, че електоратът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е припознал новия лидер на партията, който пък постигнал добри резултати на изборите.

"Пеевски съм го "драл много яко". След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази осанка на този грамаден българин стои един прагматичен, разумно мислещ човек, неглупав, организиран човек. Сега разбирам как е успял в бизнеса - много е организиран, много подреден човек. Не мога да кажа лошо."

В Народното събрание работят и много качествени хора, подчерта Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Те обаче нямат такава тежест.

"Вътре има читави хора, свестни хора, които не определят нищо. Има лидери - те определят", посочи той.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко смята, че действително посолствата играят роля в българската политика и "дърпат конците". По думите му големите сили могат да натискат по-малките държави директно с напътствия - "това ще правите, онова ще правите". По отношение на Русия, бившият председател на парламента каза, че харесва руския народ, но не одобрява политиката на Путин. В същото време не приема, че България трябва да се замесва в конфликта между Русия и Украйна.

"Пуделът е най-джафкащото животно, но и най-страхливото и безпомощното. Ние сме един малък народ - не е нужно да се дръвчим на всеки и да сме първи в лизането. Не знам как ви звучи, но това си е подмазване. Не знам защо трябва да сме нащрек за нещо, в което не участваме."

Рашидов смята смята, че е време за промяната на устройството на българската държава. Той нарече работата на парламента "бардак", който трябва да спре. "Изборите трябва да са мажоритарни, смятам и че вече трябва да се помисли за президентска република - този бардак трябва да спре. Участвах дълги години в този парламент и живея с чувство за вина, че съм участвал."

За Рашидов поправките в конституцията имали за цел да ограничат властта на държавния глава и да го унижат.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3958 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
патриот

2024.06.22 | 19:35

29
пияна свиня
Анонимен

2024.06.22 | 17:55

28
Аиде пак метални прави търси службичка
Емѝ...

2024.06.22 | 16:57

27
Прав е г-н. Вежди. Време е да помислим за ислямска република. Слава ДПС ✌️
Петя Владимирова

2024.06.22 | 16:51

26
Респект?
Петя Владимирова

2024.06.22 | 16:48

25
Респект! Винаги прям и истински.
Анонимен

2024.06.22 | 16:37

24
Нали беше убиден
Демократ

2024.06.22 | 16:05

23
Идиот !

2024.06.22 | 16:01

21
НИКАКВА ПРЕЗИДЕНТСКА ДЪРЖАВА НЯМА ДА СТАВА БЪЛГАРИЯ! ОФИЦИАЛЕН ФАШИЗЪМ НЯМА ДА ПРАВИМ!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.06.22 | 16:04

22
СМЪРТ ЗА ОКУПАТОРА САЩ! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ! СМЪРТ ЗА УКРАЙНСКИЯ ФАШИЗЪМ !

2024.06.22 | 15:50

19
Милиони българи стоят вече зад Величие. Страх тресе кочината, че на следващите избори ще ги изрине.
Марков пИдИраса

2024.06.22 | 15:57

20
под.полк. Марков - пак ли си се надрусал бе подполковник? Защо не си на гей парада?

2024.06.22 | 14:59

16
Да бе и да ми цъфне някой нов Путин!
Анонимен

2024.06.22 | 15:31

18
Или Радев.

Добави коментар

Водещи новини