Борисов към ДПС и ПП-ДБ: Има смисъл от управление на първите трима. Ако Алексей Петров беше жив, щяхме да се разберем в манастира

share

Ние само с ДПС не можем да направим коалиция. Без да има широк формат не можем да направим коалиция. Търсим споделена отговорност. С повече партии – има как да се направи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

"Много внимателно слушах изказванията на партиите и виждам доста противоречия. Едните като Денков казват, че първата политическа сила трябва да носи цялата отговорност. По-малките партии казват, че всички сме равни. От това, което чух, никой не си е извел поуки. Ако Денков имаше малко повече самокритика, щеше да признае, че успехите, които иска да си припише са направени повече от нас. Той стана премиер, защото имаше отговорната ГЕРБ. Сега има безотговорна "Продължаваме промяната", която иска да хвърли държавата в хаос", коментира Борисов. 

Видях Денков да си измисля. Какво си постигнал без ГЕРБ? Народът ги нареди три пъти по-назад от нас, заради корупционни тежести. Те нямат чувството, че са сгрешили, считат се за жертви. ГЕРБ бяха отговорни, сега му върнете същото. Алексей (Алексей Петров - бел.ред.) го няма, иначе щяхме да отидем в манастира и да се разберем, каза още лидерът на ГЕРБ. 

ГЕРБ - СДС призова за правителство на споделена отговорност

Денков излъга, че сме преговаряли с ДПС. С ДПС преговаряше Кирил Петков. Дайте да седнем и да направим стабилно управление, както ни нареди народът. Това е изходът от кризата. По-добре ужасен край веднага, отколкото да правим безпринципни неща. Има смисъл с управлнеие на първите трима. Другите да дадат подкрепа, министри – това е споделена отговорност, допълни Борисов. 

Той бе категоричен, че няма да оттегли кандидатурата на Рая Назарян за председател на парламента. 

Водещи новини

Още новини