Ивайло Мирчев: Правителство под натиска на Пеевски ще нанесе огромни щети и на Борисов, и на държавата

  • 17 юни 2024 17:51

  • 2197
  • 37
Ивайло Мирчев: Правителство под натиска на Пеевски ще нанесе огромни щети и на Борисов, и на държавата
© БТВ

Направихме много грешки, затова бяхме наказани от избирателите, от хората, които ни вярваха. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Ивайло Мирчев от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Трябва да започнем нов разговор, защото тези хора не ни предадоха, не избраха нито една от останалите алтернативи. Хората, които бяха разочаровани от нас, от сглобката, не излязоха да гласуват, но не подкрепиха никой друг. Това означава, че ние трябва да застанем честно пред тях, смирени, да проведем разговор и да не замитаме направените грешки, добави той.

Той отчете като една от грешките, че от от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" не са успели да обяснят защо е съставена сглобката.

Голяма част от грешките ни са функция от големите цели, които си бяхме поставили. Правителството беше съставено заради съдебната реформа, промените в Конституцията и промените в регулаторите. Тези промени започнаха – промяната в Конституцията е първата стъпка към реформирането на съдебната система. След като променихме Конституцията, Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на усети, че неговата власт в съдебната система е силно разклатена, и пое обратен курс. Затова и отидохме на избори. Отидохме на избори по желание на Пеевски, посочи Ивайло Мирчев. По думите му, "Пеевски да прави конкурс за регулаторите е все едно Чикатило да прави конкурс за детска рисунка".

Имаме и други грешки, като например, че не успяхме да постигнем това ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да носят политическа отговорност за сглобката, защото те също участваха. Създадохме и малко нереалистични очаквания у хората – да очакват геройства от 64 депутати. С 64 депутати не можеш да застанеш срещу Борисов и Пеевски. Отначало не знаехме за тясната симбиоза между двамата, че когато влезеш в кабинета на Борисов, там е и Пеевски, допълни той.

ГЕРБ-СДС след преговорите с ДПС: Имаме сходство в програмите за приоритетите пред страната ни

Мирчев прогнозира, че бъде съставено правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, подкрепено от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен": "Пеевски вече има службите, съдебната система и МВР, сега ще си има и правителство, ще може да смени 130 души в регулаторите".

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не иска това правителство, което трябва да се сформира сега, то се случва под натиска на Пеевски, просто защото Пеевски има силно влияние в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Борисов знае, че правителство под влиянието на Пеевски ще му нанесе огромни щети, както ще нанесе огромни щети и на държавата. Борисов осъзнава, че тази игра с Пеевски е много опасна. Това може да е катастрофа за страната, защото Пеевски няма мяра, а Борисов чисто политически осъзнава границите на възможните действия, подчерта Ивайло Мирчев.

Според него коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" трябва да се промени. Тази промяна не означава раздяла и разкъсване. Това трябва да стане с честен разговор, каза още Мирчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2197 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар

2024.06.18 | 22:21

35
Гн Мирчев с какво помагате за стабилна държава? Ротацията вие в рушихте

2024.06.20 | 10:51

37
точно
Теодор

2024.06.20 | 10:51

36
не ви е чест да говорите така, как заедно сменихте конституцията, тогава натискаше ли ви Пеевски?
оооо господи

2024.06.18 | 19:03

34
АмиЧеВземиНайНакраяИсиПрибериВерсиите!!!!
Ифайло

2024.06.17 | 22:38

33
Много си олабил датева,кога те отбиа от иаслата?!
Totyy

2024.06.17 | 22:07

32
Този е копие на Цецо апартамента!!! Дай отчет какво направи какво гласува във полза на обществото!!!
Totyy

2024.06.17 | 21:58

31
Дай отчет какво направи за твоя мандат !!! Ако си направил нещо за 5лв. В полза на държавата ще гласувам за теб!!!
Totyy

2024.06.17 | 21:54

30
Кажи бе Мирчев какво направи за 4г.за БГ
Totyy

2024.06.17 | 21:43

29
Този трябва пръв да влезне във затвора!!!!

2024.06.17 | 21:36

28
Ей, Българи скритото стана ЯВНО ГЕРБ СДС АШКЕНАЗИ и ДПС ХАЗАРИ са ТЕНРИ - ТЮРКСКИ ПАРТИИ. ПКП ви го каза преди Време Българската Икономика се била развивала в рамките на ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. СЕГА ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСВО и ТЮРКЕЗИРАТ БЪЛГАРИЯ, ИСТОРИЯ СЛАВЯНО-БЪЛГАРСКАЯ ЗАВЪРШВА, ако го позволим. Език, Култура, Религия СЛАВЯНО-БЪЛГАРСКАЯ ще бъде заличена.
афера.бг

2024.06.17 | 21:14

27
ЛИЦЕ НА „ВЕЛИЧИЕ“ В УКРАИНСКИ ВОЕННО-ПРОПАГАНДЕН КЛИП. ГЛАСУВАШ ЗА „ВЕЛИЧИЕ“, ПОЛУЧАВАШ ЕВРОАТЛАНТИЦИ И ДОНОСНИЦИ ОТ ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС. КЛАСИКА! /ВИДЕО/

Добави коментар

Водещи новини