Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, няма да има управление само на ГЕРБ и ДПС

  • 18 юни 2024 16:56

  • 11513
  • 42
Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, няма да има управление само на ГЕРБ и ДПС
© Bulphoto (архив)

Най-стабилното, което би било евроатлантическо мнозинство би било от първите три партии, както бе досега. Днес разбираме, че уплашени и отчаяни от резултатите си, искат ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да понесе цялата отговорност. Това заяви лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на брифинг, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

"Всички ни съветват, за да понесем само ние отговорност. Получаваме абсолютно популистки искания от другите партии. Всички ни съветват да направим правителство, за да понесем единствено ние тази отговорност. Даже колегите от ПП-ДБ не искат да ни се реваншират, че една година крепихме сглобката", подчерта той. И се зарече: "Няма да дам на популисти да живеят на наш гръб. Няма да забравя билбордовете, няма да накарам да оживеят тези билбордове. Съжалявам, колегите от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се държаха отговорно, но ние от първия ден казваме, че само с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и някаква друга малка подкрепа няма да е стабилно".

"Колегите от ПП-ДБ си противоречат - щели да помагат за евроатлантическото управление. Като няма стабилно правителство, за какво ще помагат? Няма да има Шенген и еврозоната", сподели той. Борисов не скри раздразнението си от изказване, че щели да чакат реванш и каза, че не е чесно такова отношение към тези, които ще ни вадят от кризата.

"За да има споделена отговорност, за да може да тръгнат преговорите, излъчихме колегите, които да видят дали имат смисъл да продължат преговорите. Отнасям се с голямо уважение към г-н Марков и зачитам неговите 100 000 гласа", каза Борисов.

Подразних се от десетките анализатори, които твърдят, че всичко било договорено. Ние извън преговрния екип, договорки не правим, подчерта той. 

Утре сутринта ще бъде излъчена номинацията на ГЕРБ - СДС за председател на НС

"Знам партията какво иска. Разкъсахме се по време на кампанията, но имаме един депутат по-малко. Със 68 депутата и толкова безотговорна политическа класа, би било самоубийство", каза Борисов. 

"Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим за председател на Народното събрание Рая НазарянРая НазарянРая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в град Варна. Тя е и от гласуването в зала ще стане ясно дали има смисъл да правим каквото и да било. Ако някой си мисли, че отивайки на седми избори ще си вдигне гласовете - е загубена кауза", обяви лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11513 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
Бойко и ГЕРБ

2024.06.19 | 00:07

42
През 2009 г.поеха обрулена държава и направиха много! Но ударите под кръста не спряха и за миг. Фалшиви записи и снимки,подслушвания,фалшиви новини и постоянни руски подлоги дърпаха и продължават да дърпат държавата към блатото. Всички бивши страни от соца са светлинни години пред нас,защо ли? Защото се отърсиха от оковите на руската сган,при тях нямаше комунистически мутри и рекет! Партии като БСП,Възраждане и Величие трябва да бъдат забранени със закон,а руската пача Митрофанова изгонена от майка България.

2024.06.18 | 21:27

41
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
5ж5

2024.06.18 | 20:44

40
Е нас какво ни интересува. Отивай на избори неможач.

2024.06.18 | 20:11

39
Нищожество.

2024.06.18 | 20:02

38
За ГЕРБ Буце са гласували само 5% самите Гербери на изборите.

2024.06.18 | 20:00

37
За Буце са гласували само 5% самите Гербери ма изборите.

2024.06.18 | 19:58

36
Време е за НОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" с ПРОСЛАВЯНСКА РУСКО - ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКО - БАЛКАНСКА ОРИЕНТИРАНОСТ без Лица от последните 35г. (СДС - ДПС и подобразните им, всички членове на БКП предали БКП и преминали на страната на САЩ - НАТО), която ПУБЛИЧНО НА ГЛАС, ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ОЧИ В ОЧИ с избирателите ЗАЯВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗАПОЧВАЩА с 3 - три БАЗООБРАЗУВАЩИ ТОЧКИ: 1. ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! 2. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! 3. ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ и БРИКС! НА ГЛАС ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ, ОЧИ В ОЧИ, ПРЕДАВАНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ПО-СВЕТА. ЗА ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ПРОГРАМА НА ГЛАС ЗАЯВЕНА И ПОДПИСАНА ПРЕД СВЕТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ! Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ още БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА....! АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ! СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУА и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК на КИТАЙ и БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ на РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС! ХОНГ - КОНГ се върна в КИТАЙ, сега и ТАЙВАН се връща в КИТАЙ! АЛЯСКА и тя ще се върне в РУСИЯ! АСЕАН са партньори по БРИКС! НЕФТ ВЕЧЕ САМО ЗА РУБЛИ И ЮАНИ!
ИСТИНАТА

2024.06.18 | 19:42

35
НАРОДЕ ???? ОРИЕНТИРАЙ се по ДАВНОСТТА на КРАЖБИТЕ,УЙДОРМИТЕ,ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на Другарят Бойко Методиев Борисов !!! ВРЕМЕ е ТОЙ да ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО си !!! До КОГА ще се ГАВРИ с ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ???? Та нали ЗАКОНИТЕ са за ВСИЧКИ в тази ДЪРЖАВА,наречена България !!!
ИЗВОД

2024.06.18 | 19:24

34
ТОЙ ЗНАЕ,че "изборите"бяха една ГОЛЯМА ИЗМАМА !!! ИЗМАМА СЪТВОРЕНА от РЪКАТА на "професора-математик"Константинов и МАФИЯТА около него !!! Не е така ли ?! А,ЗАЩО тогава НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА за ИСТИНСКИЯТ БРОЙ на ИМАЩИТЕ ПРАВО на ГЛАС БЪЛГАРИ ???? Колко от "подкрепилите" ОПГ"герб" са РОМИ ???? Колко са МЪРТВИТЕ ДУШИ ???? Колко са НЕДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ БЮЛЕТИНИ и ПРОТОКОЛИ ???? КОЛКО.........???? БЪЛГАРИ !!! НАРОДЕ ????
ne

2024.06.18 | 18:58

33
grobarski prestapnik ti kolko partii unishto ji za da si na vlast e badi siguren niama da unishtojish oshte edna

Добави коментар

Водещи новини