Даниел Смилов: Ако няма правителство, Борисов ще понесе цялата вина

  • 18 юни 2024 18:30

  • 2615
  • 33
Даниел Смилов: Ако няма правителство, Борисов ще понесе цялата вина
© БНТ

Мисля, че този път сформирането на мнозинство за избор на председател на Народното събрание ще е по-лесно. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Даниел Смилов.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

Вече има очертаващо се мнозинство от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Предполага се към тях да се присъедини трета партия – коментира се, че, това ще е "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", но може и "ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през" да е. Най-вероятно "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще са в опозиция, заяви Смилов.

Юристът Борислав Цеков отбеляза, че конструирането на мнозинство в парламента е отговорност основно на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Ако те не сформират правителство, а отново проявят едно своеобразно малодушие, колебливост, този път избирателите няма да простят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, подчерта Цеков.

Гласувалите за тях искат да видят воля за управление и им дадоха шанс. След цялата хаотичност в последните години има нужда от известна нормализация. Това в момента зависи от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и от тяхната политическа смелост, добави той.

Според Даниел Смилов с думите си от днес, че продължаването на преговорите за съставяне на правителство ще зависи от това дали за председател на парламента ще бъде избран кандидатът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Рая Назарян, лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г иска да покаже, че той диктува нещата.

Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, няма да има управление само на ГЕРБ и ДПС

За ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не е възможно да не състави правителство. Сега друг виновен няма да има и цялата вина ще бъде понесена от Борисов, заяви Смилов.

Ако има кабинет, той ще се определя от Борисов и Пеевски. Необходима е трета партия, която в този парламент лесно ще се намери. Има логика да се сформира правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, с подкрепата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". Не съм сигурен, че ще можем да наречем това правителство правителство на нормализацията - то е бъде силно уязвимо, защото ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с носят сянката на корупционното съмнение, а Борисов и Пеевски не срещат одоберение в голяма част от обществото. То ще бъде силно уязвимо и във вътрешен, и в международен план, коментира политологът.

По думите му ключово за потвърждаването или опровергаването на обществените подозрения към това евентуално правителство ще бъде работата му по борбата с корупцията и назначенията в регулаторите.

Вижда се готовност за подписване на коалциионно споеразумение и ясен механизъм за вземане на решения. И за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и за държавата е императив да има правителство. След това трябва да има резултати от управлението, добави още Борислав Цеков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2615 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар

2024.06.20 | 05:18

33
НА. БОРИСОВ. НЕ. МУ. ТРЯБВА ПРАВИТЕЛСТВО, ТРЯБВА. МУ ЗАТВОР. БАРАБАР С. ДРУГИЯ ПЕХЛИВАНИН. ПЕЕВСКИ.

2024.06.18 | 22:23

29
Балсъм я тая тиква !
Путинков

2024.06.19 | 22:46

32
ДЕПМАЙНА.
ИСмаилов

2024.06.19 | 00:23

31
От тоа нема отърване.

2024.06.18 | 22:32

30
За ГЕРБ са гласували само 5% самите Гербери на изборите. 85% коригирани протоколи, изкривена активност от 20% на 32%. Само 100 000 гласа реални, всичко друго е фалш.
Спартак 1

2024.06.18 | 22:19

28
Желая го тоя! Отзад го желая!
Иван

2024.06.18 | 22:14

26
Губещ е ПП! Може би вашата партия
Тодор

2024.06.18 | 22:16

27
Цялата вина е у пп-дб, които събориха ротацията. Ама все още не го разбират
Андрей Райчев

2024.06.18 | 21:48

25
Тоя път вече Борисов ще загуби, картите ми говорят.

2024.06.18 | 21:48

24
КАКТО ВИНАГИ ЦИ ГАНСКОТО КО ПЕЛЕ ИМ Е ВИНОВНО ЗА ВСИЧКО НА МРЪСНИТЕ ГЯУ РИ

2024.06.18 | 21:36

23
Създаване на кибуци по селията и връщане на софиянци по родните им места.
СМИЛОВ

2024.06.18 | 21:31

22
ДУПЕНЦЕ.КРАСИВО.БАЙ.ЮСУФ ТИ.МИСЛИ.ХУБАВИ.НЕЩА

Добави коментар

Водещи новини