ДПС поиска евроатлантическите партии да подкрепят съставянето на правителство

Булфото
share

Движението за права и свободи работи цял месец на терен с хората по време на предизборната кампания. Можем да обобщим накратко какво ни казаха те. Първо, че между политиците и дневния ред на обществото е изкопана пропаст, т.е. дневния ред на политиците не отговаря на дневния ред на хората. Това заяви в декларация от името на ПГ на ДПС Йордан Цонев при откриването на юбилейното 50-о Народно събрание.

Второто, което са споделили хората на ДПС, било, че не искат нови предсрочни избори, а стабилно и редовно правителство, което да реши проблемите им.

А това са проблемите, свързани с ниските доходи, икономическия растеж на страната, както и нейната сигурност. Няма как решаването на тези проблеми да стане в перманентна политическа криза. Ето защо е нужно стабилно правителство с хоризонт от четири години, посочи Цонев от парламентарната трибуна.

ГЕРБ - СДС призова за правителство на споделена отговорност

Политикът потвърди и евроатлантическата ангажираност на Движението за права и свободи, давайки ясно да се разбере, че България няма друга алтернатива, освен членство в Европейския съюз и НАТО. Той поясни, че мнозинството от български граждани също потвърждава членството на страната ни в тези два блока.

От нас можете да очакване много ясна и предвидима политика, както сме го правили през всички тези години. Ще продължим да подкрепяме и безусловно Украйна срещу агресора, защото освен ценностен избор, това е избор и на сигурност, подчерта Йордан Цонев.

В заключение депутатът призова всички евроатлантически партии в 50-ото Народно събрание да се включат в съставянето на кабинет и мнозинство, защото „това го искат всички български граждани“.

Водещи новини

Още новини