ГЕРБ-СДС към Терзиев: Поредната пиар акция, откъде ще вземете пари за модернизацията на транспорта в София?

Novini.bg
share

Интересно беше чутото, но не разбрахме защо е тази солова пиар акция. Изненадах се, защото и на председателски съвет, заедно с колегите, които са подкрепили доклада, говорихме за общи действия, който е за над милиард лева и е необходимо да обедини общинските съветници, а не да ги разединява. СО за пореден път разделиха, вместо да обединят. Това заяви на брифинг в Столична община Антон Хекимян, общински съветник от ГЕРБ-СДС.

„Почти година от управлението на Терзиев, те нямат с какво да се похвалят. Чух една кръгла нула – поредното хвалене на Васил Терзиев, че нещо ще направи, но за това нещо няма пари. Виждаме докладът от септември 2023 г. тогава е бил за малко над 600 млн. лв., критиката е била, че ГЕРБ са искали малко преди края на мандата да изхарчат тези пари. В този доклад липсват откъде ще дойдат парите“, смята той.

Пълна промяна: София инвестира 1 млрд. лева в модернизацията на градския транспорт

Хекимян е категоричен: „Това е поредната пиар акция от кмета Терзиев, спасителите и от екипа на кмета, които не могат да се похвалят с друго, освен с някакви бъдещи успехи. Ще подкрепим обаче този доклад, защото сме отговорни, но не виждаме откъде ще дойдат тези пари.“

Общинарите от ГЕРБ-СДС са категорични, че ще подкрепят всяко добро нещо, но добавят: „Коректността изисква да бъде общо послание на целия Общински съвет.“

„Бюджетът на София мина по същия начин – критикувахме голяма част от него, но той беше копи-пейст от бюджета на Йорданка Фандъкова. Терзиев и екипът му правят с чужда пита помен, само дето са сложили малко шарена сол. Освен че няма инвестиции в инфраструктурите и сградния фонд, където работят служителите на градския транспорт, в доклада няма ремонт на релсовите платна. Има и още критики, което обаче не пречи този доклад да бъде подкрепен. В политиката има джентълменски политики, каквито не видяхме от ПП-ДБ-СС“, допълни още Хекимян.

Водещи новини

Още новини