Васил Терзиев: Ставаме свидетели на поредния нагъл опит за очерняне на един достоен човек

  • 07 юни 2024 19:17

  • 2915
  • 7
Васил Терзиев: Ставаме свидетели на поредния нагъл опит за очерняне на един достоен човек
© Булфото архив

Ставаме свидетели на поредния нагъл опит за очерняне на един достоен човек. Георги Илиев несъмнено е сред най-успешнте районни кметове, който съумя да превърне “Слатина” в едно по-добро място за живот, дори когато трябваше да се бори със саботажа на предишното управление на София. Но както е казал поетът: “Свестните у нас считат за луди.” Това написа в профила си във Фейсбук кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите. Думите му са по повод обвиненията, че партийна фирма на ПП-ДБ, собственост на кмета на "Слатина", печата изборните книжа за София.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

И когато някой иска и може да работи за другите; когато има капацитета да случва неща от първия път; когато е достатъчно успешен, за да се наеме да работи в полза на обществото; когато пести публични средства, вместо да ги разхищава безхаберно, наглеците и подлеците веднага привиждат нередност, нещото, което те биха направили. Защото в техния свят няма как да съществуват почтени хора. В техния свят схемите са нещо нормално, уточнява кметът.

В последните 6 месеца ние доказахме, че вече няма да живеем в техния свят и че няма да продължаваме с техните практики. И понеже слушах как господата от ГЕРБ говорят за “фактите”, докато всъщност ги използват фриволно за манипулации, сега ще ви разкажа какви всъщност са фактите:

ГЕРБ в СОС: Столична община е възложила отпечатването на изборните книжа в София на фирма на районен кмет от ПП-ДБ

Факт 1: През март и май 2023г. администрацията на г-жа Фандъкова сключва 2 договора със същия предмет с две уж различни фирми, които пък обаче имат един и същ собственик. Договорите са сключени след директно възлагане по реда на чл. 20, ал. 4, т. 3 от Закона за обществените поръчки.

Факт 2: През октомври 2023г., е сключен друг договор с прогнозна стойност 84 000лв. без ДДС.

Факт 3: Тогава г-жа Фандъкова е платила с парите на софиянци едрата сума от 83 960, 52лв.

Знаете ли каква е разликата между нашия подход и този на ГЕРБ? Ще продължа да ви разказвам с факти и цифри.

Факт 4: Двата договора, които Столична община е сключила сега, имат обща прогнозна стойност до 30 000 лв, като реално платената за извършените услуги сума до момента е едва 6 000 лв.

Всеки човек с калкулатор и завършен прогимназиален клас може да изчисли, че разликата между прогнозните стойности е 64%, а между реално заплатените - цели 93%, посочва кметът Терзиев.

Толкова сме спестили на гражданите на София, и за които господата от ГЕРБ дават брифинги. Но аз ги приканвам в духа на обществения интерес и в духа на разумното и прозрачно разходване на публичния ресурс да направят брифинг и за онези наредени 204 млн.лв. от проверените 24 обществени поръчки, за които ви разказах наскоро. Приканвам ги и да престанат да използват така свободно думата “незаконно”, когато именно тяхното наследство поражда особено големи съмнения за законосъобразността на действията им. На последно място, ги приканвам да спрат с опитите си да очернят политическите си опоненти и хората, които правят нещо полезно за този град. Когато не можеш да спориш с аргументи, нападаш лично.

А всички останали съвестни граждани на София ви призовавам да не се подвеждате от манипулативни твърдения. Защото подобни мръсни атаки са доказателство, че сме на прав път, явно засегнали нечии икономически интереси и че трябва да държим посоката. И колкото повече удари под кръста ни нанасят, толкова по-сплотени ставаме аз и екипът ми.

А вие всички излезте и гласувайте в неделя, за онова бъдеще в което вярвате. Гласувайте свободно!, завършва градоначалникът на столицата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2915 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.06.07 | 22:29

7
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
ДОн4о магарето

2024.06.07 | 19:56

4
ВАСО П Е ЕРА Со про зз ан гадулка
Ббжх

2024.06.07 | 21:26

6
Комунист майка не храни
Оня с магарешкия..

2024.06.07 | 20:14

5
Мазно гейче ,как искам да ти напудря кафявата точка и да ми ближеш топките....
bdbbbb

2024.06.07 | 19:36

3
Васкоооо, пед.ерастино смотан-когато цивриш за очерняне, си спомни как ти лично изрече лъжи срещу опоненти на ПП и лично срещу г-жа Фандъкова!! Сега плачкаш, но ти си този, който започна да мята говна срещу вентилатора!! Скапаняци!!

2024.06.07 | 19:27

2
нещастник. шарлатанин.
некадърен представител на ПП-ДБ

2024.06.07 | 19:26

1
Васил Терзиев: Ставаме свидетели на поредния нагъл опит за очерняне на един достоен човек ДА, ТИ СИ ДОСТОЕН ЗА МАФИЯТА ПП-ДБ, паричните потоци КЕШ, пудела носеш със захапка пачки евро. но иначе си подлец. Некадърен представител на пп-дб.

Добави коментар

Водещи новини