Заместник-министър Иван Кондов запозна посланиците на държавите членки на ЕС с българските позиции по актуални външнополитически теми

Булфото (архив)
share

Заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещна днес с ръководителите на посолствата на държавите членки на Европейския съюз (ЕС) в България, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). Срещата бе организира по инициатива на Фредерик Мьорис, посланик на Кралство Белгия у нас, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС.

В рамките на срещата зам.-министър Кондов запозна посланиците с българските позиции по актуални външнополитически теми. Акцент бе поставен върху приоритетите на страната ни в европейския дневен ред като премахването на контрола по вътрешните сухопътни граници, приемането ни в еврозоната и политиката на разширяване на Европейския съюз, посочиха от МВнР.

При белгийското председателство на ЕС България и Румъния бяха приети в Шенген по въздух и вода, заяви в края на месец април посланикът на Белгия у нас Фредерик Мьорис, който представи постиженията на председателство на страната му до момента пред участниците в международния младежки семинар “Бъдещето на ЕС зависи от теб”.

Фредерик Мьорис: "Глобална Европа" ще е приоритет на белгийското председателство

Водещи новини

Още новини