Ето какво са казали на Найден Тодоров, обаждайки му се за поста министър на културата

Нова
share

Той застава на поста служебен министър на културата за втори път. Защо се съгласи сега отново, след като предишната покана от президента, а сега от служебния премиер Димитър Главчев – отговор дава министър Найден Тодоров пред Нова тв:

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Когато са му се обадили за среща с Главчев, са го попитали: „Готов ли сте да жертвате няколко месеца от своя живот в полза на Родината”. Служебният културен министър Найден Тодоров е приел, защото очаква това правителство да е краткотрайно.

По повод атаката срещу Израел от тази нощ и работната среща, свикана от премиера Главчев, Тодоров обясни, че България е част от Алианс, който се очаква да реагира винаги компактно. "Още от снощи премиерът на България заедно с оперативния щаб са известени и следят ситуацията”, заяви културният министър от служебния премиер. 

Министър Тодоров: Нямам намерение да правя реформи, защото за това се изисква дълъг хоризонт

Като министър, Найден Тодоров е освободил шефа на Фонд „Култура”. Рокадата е започнала преди неговото встъпване в длъжност, обясни той. 

За оставката на режисьора Александър Морфов, служебният министър обясни, че Морфов винаги ще носи своето име, където и да е.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Водещи новини

Още новини