Джема Грозданова: ГЕРБ и ДПС ще управляват с още една партия

Републиканци за България
share

ГЕРБ-СДС са имали стратегия още от самото начало на кабинета "Денков" да извадят от играта ПП-ДБ. Това заяви зам.-председателят на "Републиканци за България" Джема Грозданова в Студио Actualno.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

На въпрос кой ще управлява след изборите и каква е целта Джема Грозданова каза: „Да се увеличи резултатът на ДПС и да се управлява само с ДПС, въпреки че Бойко Борисов отрече, или се търси допълнителен, трети партньор, който да балансира нещата?".

Дългогодишният председател на външната комисия в парламента не изключва управление само между ГЕРБ и ДПС след изборите 2 в 1, но по-скоро смята, че ще има друга партия в тази формула. Най-вероятният трети партньор според нея е ИТН. Джема Грозданова изрази мнение, че ГЕРБ не са искали да се разберат с ПП- ДБ за ротацията.

Цветан Цветанов: Убеден съм, че Калин Стоянов е оказвал натиск върху Живко Коцев

"Смятам, че екипът, излъчен от ГЕРБ за преговори, беше за тази цел. Ако Борисов дори поединично беше разговарял с лидерите (на ПП-ДБ), смятам, че разбирателство щеше да се постигне. С това, което ни очаква, държавата се връща с много години назад", каза тя.

Бившият зам.-председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа постави "недобра политическа оценка" на Николай Денков за изказванията му за слухове, че ДАНС покровителства канали за наркотици. Тя изрази мнение и че:„ когато казваш, че няма хора подходящи за нещо това означава, че ти реално не можеш да упражняваш властта, която изборите са ти дали“.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

Водещи новини

Още новини