Бойко Борисов: Всичко свърши! А исках да има правителство

NOVINI.BG
share

"Много исках да има правителство",  заяви пред медиите в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 856

"Сега колегите от ПП и ДБ имат шанс", каза Борисов. 

ПП-ДБ ще опитат да реализират втория мандат

Той обясни колко нахални са били от ПП и ДБ.  Изброих всичко, обясни Борисов, но "не, те са инат - или всичко, или нищо" и разясни няколко спекулации.

"Малко ретроспекция. От първия ден съм казал тактиката на ПП–ДБ - за външния министър, за червените линии и един официален разговор, който са водили преди няколко месеца в тяхното ръководство", каза Борисов.

"Заради това избрахме преговорен екип. Но не и лидерски срещи, защото трябваше да участвам в едно надговаряне, ако случайно изпусна дума - да излязат и да я развеят по телевизията. Избрахме преговорен екип, който близо 20 дена преговаря по всички точки. През това време чувахме какви ли не обиди с цел да ни сплашат, само че не се плаша толкова лесно, колкото си мислят", допълни той и обясни: „В нашата ПГ и нашата партия никой не искаше да разговаря с тях зариди обидите".

Относно това, че не е имало лидерски срещи Бойко Борисов заяви, че "се е срещнал лично с лидерите Асен Василев и Атанас Атанасов в четвъртък и петък". Той раказа как  собственоръчно е подчертал, че Асен Василев остава и е най-важният човек в кабинета като компромис за Мария Габриел. "Собственоръчно зачертах Гаджев и написах Тагарев. Задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев, както искат. Собственоръчно, този министър, който ги изобличаваше в стотици милиони поръчки, за да не дразни, казах да е заместника му - този на електронното управление. Аз задрасках голямата част от това, за което се бори преговорният екип, защото това е лидерството", обясни той. 

"Всичко свърши", категоричен бе отново лидерът на ГЕРБ и поясни:"Няма как да им позволим да узурпират цялата власт".

 

 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 856

Водещи новини

Още новини