Костадинов: Подготвя ли българското правителство България за война с Русия?

Булфото
share

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов попита "подготвя ли българското правителство България за война с Русия". Поводът за думите му, разпространени от пресцентъра на формацията, е изявлението на премиера акад. Николай Денков в Киев и изказването на президента на Франция Еманюел Макрон, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13508

Според Костадинов думите на Денков от вчера, че България подготвя договор за двустранно сътрудничество в Украйна на фона на всички останали изказвания на премиера водят до логичния въпрос - подготвя ли се българското правителство да изпрати български военни части в Украйна. Подготвя ли българското правителство България за война с Русия, допълва още лидерът на "Възраждане".

Днес от БСП поискаха изслушване на Денков в парламента във връзка с думите на Денков в Украйна. 

Премиерът заяви днес, че по никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Той коментира темата пред журналисти след участието му в Тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Премиерът категоричен: Ротацията ще се случи, България няма да праща войски в Украйна

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13508

Водещи новини

Още новини