Директорът на градината, в която се натровиха 48 деца: От РЗИ се съмняват в годността на яйцата

  • 13 май 2024 09:27

  • 552
  • 1
Директорът на градината, в която се натровиха 48 деца: От РЗИ се съмняват в годността на яйцата
©

Повръщане и стомашни болки след закуска със сандвич с яйце и сирене – това са оплакванията на 48 деца, посетили детска градина в Сливен. Сандвичите били приготвени в кухнята на детското заведение, което е затворено от здравните власти веднага след случилото се.

„Всички деца са в добро общо състояние. Нямаме сведения за новопостъпили в спешното отделение и в инфекциозното отделение. Учителите от групите поддържаха непрекъсната връзка с децата през уикенда. Все още не е установено дали е отравяне от храната”, каза в ефира на „Здравей, България” директорът на детска градина „Елица” Надя Стоянова.

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието в болницата в Сливен

Тя обясни, че пробите взети от РЗИ все още на излезли, но храната се приготвя в самото детско заведение, като са спазени всички изисквания.

„Нямаме съмнения относно приготвянето на храната. От РЗИ разглеждат варианта натравянето да е от самите яйца. Те ни бъдат доставяни, като след това ги съхраняваме в хладилници при подходяща температура”, добави Стоянова.

По думи на директора детското заведение работи в днешния ден, но някои родители превантивно са спрели своите деца от посещения на детската градина.

„Заедно със зам.-кмета на Сливен, е направена организация да бъде приготвена храна в друга детска градина и млечна кухня. Храната ще бъде доставена в еднократни опаковки, които след това ще бъдат изхвърлени”, уточни Стоянова.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
552 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:20

1
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­­­ ­­м­­о­м­­и­­ч­­е­­т­­­а­ ­­­в­и­­ ­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­а­т ­­-­ X­1­­8­.­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини