Промени в четири парламентарни комисии

Bulphoto/архив
share

Четири проекта за промени в постоянни парламентарни комисии ще разгледат депутатите, според проектопрограмата за работа през седмицата на Народното събрание ( НС), публикувана на страницата му.

По предложение на Теменужка Петкова, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, Маноил Манев от парламентарната група трябва да оглави комисията по вътрешна сигурност. Досега той беше неин заместник-председател. Така Манев ще смени доскорошния председател Десислава Атанасова, която миналата седмица се закле като конституционен съдия. 

Предлага се още Христо Терзийски и Валентин Радев – ГЕРБ-СДС, да станат зам.-председатели.

С друг проект се предвижда Милена Димова (ГЕРБ-СДС) да стане член на Комисията по правни въпроси. С друго решение тя трябва да бъде освободена от комисията по въпросите на Европейския съюз.

От ГЕРБ-СДС предлагат също Валентин Радев и Драгомир Драганов да станат членове на Комисията по околната среда и водите.

В седмичната програма са също първите четения на изменения в Закона за енергетиката, внесени от Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, „БСП за България“, както и в Гражданския процесуален кодекс на Министерския съвет.

Депутатите гласуват механизма за онколекарствата в пленарна зала

Водещи новини

Още новини