Плевнелиев: Добрият имидж на България зависи от образованите кадри

share

Какво е необходимо за един по-добър имидж на България в чужбина? Това беше основна тема на срещата на президента Росен Плевнелиев с представители на Българския сити клуб.

Малко след като Станка Златева спечели сребърен медал, Плевнелиев отдели време да отговори на въпросите на представители на българската общност във Великобритания.

В хода на срещата той призна, че за добрия имидж на България са необходими добре образовани кадри, предаде БТВ.

„Образователната система е много консервативна. Ако искаме сериозна промяна, трябва да я започнем сега, за да берем плодовете след 5, 6, 10 години,” заяви президентът.

„Нови приоритети, индустрии, клъстери и разбира се кадри, които да могат да движат тези индустрии напред. Това е рецептата на всички богати държави,” добави държавният глава.

Работното посещение на президента във Великобритания продължава и днес. Росен Плевнелиев ще се срещне с българските олимпийци на приема, даван днес от Българския олимпийски комитет, по повод Деня на България на Олимпийските игри, съобщиха от пресслужбата на президентството. Плевнелиев ще подкрепи спортистите във финалните им участия в Игрите в Лондон.

Българският държавен глава ще присъства и на приема, даван от министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън, за официалните гости на церемонията по закриването на XXX Летни олимпийски игри, която ще се състои на 12 август.

Водещи новини

Още новини