Нинова: Бил ли е Антон Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в bTV?

Novini.bg
share

Това си е работа на ГЕРБ. Софиянци ще решат дали е избираема или не, но засега тази кандидатура буди повече въпроси, каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод издигането на Антон Хекимян за кандидат на ГЕРБ - СДС за кмет на София, предаде репортер на Novini.bg.

Тя отбеляза, че има два въпроса към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Бил ли е Антон Хекимян лична "къртица" на Бойко Борисов в bTV? Защото сега телевизията трябва да носи отговорност за нещо, което вероятно не е нейно решение. Вторият въпрос е спазрил ли е и София, продал ли е София срещу ангажимента да не се рови около Фандъкова, Орлин Алексиев и цялата корупционна схема в общината, заяви Нинова. 

От ГЕРБ да кажат бил ли е "къртица" в bTV, подчинявал ли е новините на партийните цели на Борисов. Това е много важно, това е съществен въпрос, подчерта тя.

bTV с позиция след кандидатурата на Хекимян: Външна агенция ще следи за обективността в телевизията

Според лидера на социалистите другият съществен въпрос по темата е има ли уговорка на местно ниво от "Продължаваме промяната - Демократична България" да не търсят отговорност от ГЕРБ - СДС. Нали го видяхте на национално ниво? Ще видим дали този модел ще се пренесе на местно ниво, заяви Корнелия Нинова.

По отношение на службите трябва да се спази принципът за разделение на властите. Това е основен принцип, на който служи правовата държава. И двете страни злоупотребяват със службите, посочи Нинова по повод споровете между правителството и президента.

Водещи новини

Още новини