Тошко Йорданов: Обидно е, че законът за референдумите беше спрян още на първо четене

БТВ
share

Проблемът е сериозен и управляващите трябва да си понесат кръста за решението. Има сериозно напрежение в сектора. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по повод намерението на правителството да разреши внос на украинско зърно.

Това, което решава парламентът и това, което искат хората, много често са в различни посоки, добави той.

Йорданов коментира и днешното решение на парламента да отхвърли на първо четене предложените от "Възраждане" промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. 

Без доближаване до Швейцария: НС отхвърли законопроекта за референдумите

Във всички нормални държави тази процедура е много облекчена. В редица държави управляващите се допитват до хората по най-различни въпроси. Обидното и демонстративното в случая е, че законът беше спрян още на първо четене. Управляващите дори не направиха свои предложения между първо и второ четене, заяви председателят на ПГ на ИТН.

Управляващата сглобка показа, че българските граждани нямат никакво значение за тях. Това е тирания на шепа хора, добави Тошко Йорданов.

Той подчерта, че по закон и референдумът на "Възраждане" за запазване на българския лев е трябвало да бъде проведен, тъй като е събрал необходимия брой подписи.

Според Йорданов разговорът за промените в Конституцията е "димна завеса за другите закони, които се прокарват". Тези закони са вредни и са свързани с корупция. Пример за такъв закон е Законът за движение по пътищата. Предложенията за промени в Конституцията са единствено желание на управляващите да се окопаят във властта, каза още Тошко Йорданов.

Водещи новини

Още новини