Йорданов разкри за опит да се купят бронетранспортьори без обществена поръчка

  • 06 октомври 2023 12:48

  • 1996
  • 2
Йорданов разкри за опит да се купят бронетранспортьори без обществена поръчка
©
Слушай новината Слушай новината

Прави се опит да се купят бронетранспортьори без обществена поръчка, тоест без състезателен елемент, в който различни фирми предоставят по показатели бойна техника и държавата да избере кое е най-доброто като съотношение качество - цена. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионенТошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

По-рано днес министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира проекта за нови бойни бронирани машини.

По думите му е имало такива търгове, всички цени са по-ниски от това, което в момента се иска да се плати за тези бронетранспортьори. Йорданов смята, че това са машини, които излизат от въоръжение от американската армия и това са старите модели. Те ги изтеглят от въоръжение и вкарват нови модели, тоест ние за по-голяма сума, отколкото има от другите фирми, ще купим стара бойна техника, заяви депутатът.

„Аз не знам така нареченият военен министър, ако не дай си Боже тия бронетранспортьори се наложи да влязат в реални бойни действия, как ще си ляга, знаейки, че вътре има български войници, качени на стара бойна техника“, коментира Йорданов.

Преди два дни парламентарната комисия по отбрана подкрепи проект за придобиване на 198 бойни и спомагателни машини, 183 от които от фамилията "Страйкър" (Stryker). Никога не бих поставил български военнослужещи в машина, в която се съмнявам, заяви пред комисията командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Придобиването на нови бойни машини за Сухопътните войски е един от трите основи модернизационни проекти за въоръжените сили, наред с проектите за нови изтребители и за модулни патрулни кораби.

Бойко Борисов: Гордостта ми блика отвсякъде

Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на България на бронетранспортьори „Страйкър“ (Stryker), съобщи Пентагонът в началото на септември. Корпорацията „Дженеръл дайнамикс“ (General Dynamics) е основният доставчик на това въоръжение, пише БТА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1996 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.06 | 13:27

1
Тоя само на мене ли ми мяза на некъв малоумен? Дребно комплексарче...
на теб

2023.10.06 | 13:39

2
и останалите кра.варски тр.олове към някое нпо на грант ... м@мичката ви и ко.пиленца гнусни

Добави коментар

Водещи новини