Плевнелиев пред войници: България няма да забрави атентата от 18 юли (снимки)

share

България няма да забрави атентата от 18 юли и ще се опита да открие и накаже виновните.

Това каза в Пловдив в приветственото си слово към пристигналите военнослужещи от контингента ни в Афганистан президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев.

По думите на държавния глава войната срещу тероризма трябва да се води навсякъде по света и това още веднъж потвърждава, че България е взела правилното решение за Афганистан, където участва достойно във войната срещу тероризма. Президентът изтъкна, че той е подкрепил декларацията за Афганистан и че в бъдеще България ще продължи да изпълнява ангажимента си там като участието в мисията ще бъде трансформирано, а съставът редуциран. България ще продължи да поддържа афганистанския народ и няма да го остави.
Президентът поздрави военнослужещите за това, че са изпълнили успешно мисията си и са се завърнали в пълен състав. Благодари на близките им за моралната подкрепа и за това, че са били здрав тип за тези славни мъже и жени в униформи. Росен Плевнелиев пожела на рейнджърите бързо и успешно адаптиране към обстановката в страната ни.

Водещи новини

Още новини