Милен Керемедчиев за ПП-ДБ и ГЕРБ: Преди да се скарат, ще отговорят на агресията от страна на президента

Нова тв
share

"Влизаме в нов етап, това правителство има нов враг - президента. Той може и да обере позитиви от правителството, да приеме хората, които са разочаровани, част от тях може да припознаят държавния глава".

Това заяви Евелина Славкова от "Тренд" в ефира на Нова тв.

Тя предположи, че ще е трудно на кабинета, защото винаги ще има  недоверие между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

Преди да се скарат, имат обща цел и тя е да отговорят на агресията от страна на президента, смята Милен Керемедчиев, бивш зам.-външен министър.

Според него щели да излязат доста пикантерии. Той предположи, че на първо място те ще са от Министерството на отбраната. И посочи, че ние сме засекретили каква помощ предоставяме на Украйна.

Пиар експертът Георги Куртев попита дали има шанс малко да се прекрои конституцията. 

Доц. Киселова: ГЕРБ тепърва ще предявява претенции в коалицията

Според политолога Петър Чолаков основният въпрос е какво ги събира заедно. Имало две хипотези.  Едната била лъскава - Шенген, по-добър живот за хората. Втората хипотеза била по-цинична - финансов интерес. Разказът можел да върви и по посока на това, че тези пари са за полза на държавата или да се крадат. 

Според него с наближаването на местните избори техният интерес ще бъде да говорят един срещу друг. Разказът ще се засилва в посока кой какво е забелязъл.

Според Евелина Славкова грешка на ПП-ДБ било, че не включили повече хора от ГЕРБ в правителството. Керемедчиев посочи, че вторият ешалон бил много важен, трябвало да се види дали там няма да има хора от ГЕРБ. 

 

Водещи новини

Още новини