Политолозите доц. Румяна Коларова и Петър Чолаков с обстоен анализ на войната в прокуратурата и ще има ли редовен кабинет

  • 15 май 2023 17:55

  • 2861
  • 5
Политолозите доц. Румяна Коларова и Петър Чолаков с обстоен анализ на войната в прокуратурата и ще има ли редовен кабинет
© NOVA NEWS

Всички чакаме да разберем какви са фактите. Резултатът от този конфликт в прокуратурата беше изваждане на информация, която е нелицеприятна за всички. 

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Румяна Коларова, която коментира последните сътресения в прокуратурата и исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев.  

Иван Гешев скъса оставката си и заяви: Време е да бъде изметен този политически боклук!

"Не съм виждал толкова изнервен Бойко Борисов. Днес трепереше, когато трябваше да обяснява за казаното от Иван Гешев. Борислав Сарафов се е притеснил за живота си. От Холивуд могат да дойдат да снимат този екшън. За съжаление обаче ние живеем в този екшън", каза и политологът Петър Чолаков, който също беше гост в студиото по темата. "Според мен Иван Гешев се е подготвял за подобен тип развитие от 3-4 месеца. Главният прокурор днес заяви, че му е било предложено посланическо място. Моето усещане е, че Иван Гешев е искрен, когато казва, че с него е направен опит за договорка, за да не говори. Престижът на българските институции ще бъде сринат, но може би имаме нужда от това - чистилище през огън", даде пример той.  

Борисов с първа реакция след казаното от Гешев: Ако аз съм му проблемът, да го реши

"Ситуацията е непредвидима. За мен Иван Гешев се присъедини днес към коалицията анти Борисов и така търси някакви симпатии и това е напълно нормална реакция. Не знам кой какво е обещавал на Гешев, но, ако има такова нещо, то това означава пълен провал на авторитета на Румен Радев, защото той, чрез служебното си правителство, трябва да го назначи за посланик. За мен е нелепо твърдението, че някой е предложил посланически пост на главния прокурор. За съжаление това е нивото на политическия живот у нас", добави доц. Коларова.  

"Очевидно, че правителство няма да има в този парламент, след изказването на Корнелия Нинова от преди малко. За мен щеше да е грешка БСП да влезе в един кабинет с ГЕРБ. Според мен ще има предсрочни избори през месец юли, но все пак ситуацията е динамична и не трябва да бъдем категорични в изказванията си. Сега въпросът остава дали ще бъде отстранен Иван Гешев. Юристи вече разсяниха, че това нещо може да се случи до края на май месец", заяви Петър Чолаков.  

Нинова: Прекратяваме разговорите с ГЕРБ, хаосът и лицемерието не могат да продължават

"Няма как парламентът да реши въпроса с главата на прокуратурата. Те могат да решат въпроса със съдебната реформа и да приемат закон за контрол на главния прокурор. Нинова и ГЕРБ са пълни антиподи. Всякакъв вид договаряне с БСП би означавало край на ГЕРБ. ГЕРБ възникна като противодействие на БСП. Може би Нинова е била готова за коалиция с ГЕРБ, но Изпълнителното бюро е взело друго решение и правилно го е взела. Аз съм сигурна, че ГЕРБ ще представят кабинет и той ще бъде гласуван в пленарна зала", категорична бе доц. Румяна Коларова. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2861 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
уф, чи мириши

2023.06.06 | 09:51

5
дъртия плюещ вампир пак се изходи и обгази ефира

2023.05.15 | 18:13

1
Гешев говореше за Борисов, тази излишно намесва Радев.

2023.05.15 | 20:36

4
Ти как си го представяш,че в България нещо се случва без знанието на Радев.Нали всички сополи от три години са лично от него натикани.
????

2023.05.15 | 18:55

3
Последно Тази,"професор" ли е или "доцент"?! "Другарко" Коларова,ЗАЩО ОЩЕ ОТРИЧАТЕ ВИДНОТО,ОЧЕВИДНОТО ,а именно равенството:"БСП"="бсп"+"дпс"+ОПГ"герб",което е КОАЛИЦИЯТА "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ"???? ЗАЩО ???? ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТЕ да се ГАВРИТЕ с БЪЛГАРИТЕ,като ги правите на идиоти?!?!?! БЪЛГАРИТЕ ПОУМНЯХА "Другарко-доцент-........"!!!
ПРЕСТАНЕТЕ ДА РУИНИРАТЕ ДЪРЖАВАТА С ИЗГЪЗИЦИ

2023.05.15 | 18:54

2
Разиграва се тъп скеч! Сигурно го е писал нскопосания сценарист, сега случайно попаднал в парламента Кокошко Йорданов ПРЕСТАНЕТЕ ДА РУИНИРАТЕ ДЪРЖАВАТА С ИЗГЪЗИЦИ. Предстоят избори. От моето семейство имате 9 гласа НЕ ПОДКРЕПЯМ ПАРЛАМЕНТАРНИ АРТИСТИ! До тук.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини