Йордан Цонев: Оптимисти сме по отношение на номинацията за премиер на Мария Габриел

Булфото
share

В обществото има много тежка умора от противоспоставяне и от това, че вече две години не може да се излъчи редовен кабинет. Политическата криза трябва да бъде решена по този начин - кабинет, работещ парламнет и дневния ред на парламента да бъде дневния ред на хората. Това заяви Йордан Цонев от ДПС след срещата с кандидатът за премиер на ГЕРБ - СДС Мария Габриел. 

Изведохме пред скоби, с оглед медийния интерес, искането за освободаване на главния прокурор. Тук подчертахме, че в обществото има натрупано напрежение, което трябва да бъде освободено по тази тема. Затова подкрепяме тази стъпка. Но обелязахме, че ДПС от януари 2022 е внесло проект за промени в Конституцията. Този проект тогавашните управляващи хвърлиха в кошчето. Там се превиждаха много промени, включително и персонални. За нас това не е новост, но за някои е. Дори за партии, за които това е единствен приоритет в програмите. 

Оптимисти сме по отношение на номинацията на Мария Габриел. Казахме, че на България и отива да има жена министър-председател в редовен кабинет в трудни моменти. По отношение на подхода - вече се води истински диалог в парламента. Потвърдихме, че формата на кабинета и персоналния състав ще бъдат предмет на лидерска среща, която трябва да определи лидерът на партията, която има мандата. 

Мария Габриел към ДПС: Ключовата дума на днешната среща е диалог

Водещи новини

Още новини